SportFoto: BK Ravens KG

BK “Ravnes KG” osvojio 16 medalja u Pančevu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Petak, 05 04 2019

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su ukupno 16 medalja, četiri zlatne i po šest srebrnih i bronzanih, na seniorskom ABC turniru “Pančevo 2019”.

Badminton klub “Ravens KG” na turniru u Pančevu imao je 19 predstavnika koji su se okitili sa 16 medalja.  

U A kategoriji najkvalitetnijih igrača iz cele Srbije, bronzanu medalju je osvojila Anja Velemir u konkurenciji ženski singl. Pored toga, Kragujevčani su se okitili sa još 15 medalja u B i C kategorijama parova.  

Kada je reč o B kategoriji osvojeno je devet medalja. Ženski dubl Anja Velemir i Minja Milovanović osvojio je prvo mesto, a Marta Ilić sa Katarinom Pomorišac iz Banta treće mesto. U miksu Luka Milić i Marta Ilić okitili su se srebrom. U muškom dublu bronzu su osvojili Luka Milić i Igor Jovanović, kao i Andreja Todorović i Marko Šundić.   

U C kategoriji u ženskom dublu trijumfovale su Lana Dramićanin i Jovana Maksić, dok su Petra Gordić i Ema Novaković zauzele drugo mesto. U misku je Luki Vujoševiću i Petri Gordić pripalo srebro. 

"Prezadovoljni smo kompletnim nastupom svih naših takmičara. Očekivano, ovoga puta smo više uspeha imali u B i C kategorijama parova, a da je bilo malo više koncentracije i sportske sreće možda bi ukupan saldo medalja bio još sjajniji. Hvala svim igračima na pokazanim veštinama i velikom zalaganju i ogromnom uspehu u skladu sa trenutnom formom", izjavio je predsednik trener BK “Ravens KG”, Andreja Todorović.  

Na seniorskom ABC turniru “Pančevo 2019” učestvovalo je više od 100 takmičara iz 12 srpskih klubova. Turnir je organizovao Badminton klub “Dinamo” iz Pančeva, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Badminton saveza Srbije.

Galerija slika