Sport

BRAVO: Veprovi su ponovo šampioni, titula ostala u Kragujevcu!

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Nedelja, 09 07 2017

Kragujevački Divlji veprovi odbranili su titulu šampiona Srbije u američkom fudbalu, pošto su, u izuzetno neizvesnom i uzbudljivom 13. izdanju Serbian Bowl-a, u prelepoj atmosferi stadiona „Čika Dača“ pred oko 2.000 gledalaca savladali novosadske GAT Dukese, rezultatom 24:16.

Napad Kragujevčana je u prva dva pokušaja bez većih problema stigao da protivničke „crvene zone“, ali ne i da poentira, što su gosti najpre kaznili fild golom Gorana Zeca, a zatim sa dva tačdauna američkog trkača Džermajkla Seldersa došli do velikih prednosti (16:0). Međutim, u finišu prvog poluvremena domaći su konačno poentirali, pasom Daltona Olivera ka Filipu Nedeljkoviću (16:7), posle čega je u drugom delu susreta viđena potpuno drugačija slika.

Odbrana Veprova, na čelu sa MVP-em finala, Miloradom Novakovićem, u potpunosti je zaustavila protivničke atake, dok je napad konačno počeo da materijalizuje svoje šanse. Oliver je u trećoj deonici sa end zonom spojio Strahinju Stepovića, a onda i drugi put Filipa Nedeljkovića, za potpuni preokret – 21:16.

Pobedu Wild Boarsa u poslednjoj četvrtini osigurao je kiker Petar Goić, sigurnim izvođenjem fild gola. Imali su i Djuksi priliku da se vrate u utakmicu i urade nešto više, ali je odlična odbrana Kragujevčana osujetila sve njihove pokušaje daleko od end zone.

Spektakl na najvećem kragujevačkom stadionu upriličio je nastup jednog od najboljih metal bendova u regionu, „Forever Storma“, a upriličena je i dodela priznanja najboljim igračima u sve tri seniorske lige.

Kragujevčani su tako u 12. nastupu u finalu došli do sedme titule u klupskoj istoriji.

Kragujevac Wild Boars – Novi Sad GAT Dukes 24:16 (0:3, 7:13, 14:0, 3:0)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: oko 2.000.

Kretanje rezultata:
0:3 Goran Zec fild gol 19 jardi
0:10 Džermajkl Selders trčanje 3 jarda, Zec PAT
0:16 Selders trčanje 9 jardi, neuspešno za dva
7:16 Dalton Oliver pas 16 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, Petar Goić PAT
14:16 Oliver pas 9 jardi ka Stepoviću, Goić PAT
21:16 Oliver pas 29 jardi ka Nedeljkoviću, Goić PAT
24:16 Goić fild gol 34 jarda