SportFoto: Streljački savez Srbije

“Čika Mata” šampion Srbije: Kragujevčani zauzeli sva tri mesta na pobedničkom postolju na Kupu Srbije

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 12 02 2020

Streljački klub “Čika Mata” odbranio je titulu šampiona države u muškoj seniorskoj konkurenciji puškom na finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije u Nišu. Strelci kragujevačkog kluba zauzeli su sva tri mesta na pobedničkom postolju, i to Stevanu Jovanoviću je pripalo zlato, Marku Ivanoviću srebro, a Milutinu Stefanoviću bronza. Iz “Čika Mate” srebrnu medalju je na ovom takmičenju osvojila i Teodora Vukojević u ženskoj konkurenciji vazdušnom puškom.  

Glavni adut Kragujevčana, olimpijac Milutin Stefanović, koji je branio zlato, je ovaj put stigao do bronzane medalje, iza dvojice mlađih klupskih drugova. Finale je bilo vrlo izjednačeno.  Posle nekoliko preokreta, trijumfovao je Stevan Jovanović, a srebro osvojio Marko Ivanović, koji je u subotu bio treći u juniorskoj konkurenciji. Razlika između prve dvojice bila je samo 0,3 kruga.

Višestruka osvajačica zlatnih medalja na prvenstvima i finalima Kupa Srbije Andrea Arsović (Partizan) je sredinom finala vazdušnom puškom za žene preuzela čelnu poziciju i na njoj ostala do kraja. Arsovićeva je u završnici vezala par nešto lošijih hitaca, ali ipak zadržala prednost nad drugoplasiranom Teodorom Vukojević („Čika Mata“), prošlogodišnjom pobednicom,koja je još uvek juniorka, kao i Marija Malić, osvajač bronze.

Sem zlatnih medalja pobednici Kupa Srbije u pojedinačnoj konkurenciji su dobili i specijalne nagrade, dar grada domaćina i kluba "Niš 1881". Andrea Arsović je nagrađena plaketom “Carica Teodora“, a Stevan Jovanović plaketom „Srpska kruna“.