SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Dejan Nikolić novi trener “Radničkog 1923”

Autor: Branko Vukašinović
12:50 | Četvrtak, 08 11 2018

Novi šef stručnog štaba Fudblaskog kluba “Radnički 1923” je Dejan Nikolić, bivši trenera Mladosti iz Lučana, šabačke Mačve, Budućnosti iz Valjeva i Kolubare iz Lazarevca. Nikolića kao novog trenera “Radničkog 1923” prva utakmica očekuje u nedelju, 11. novembra, kada kragujevački tim gostuje užičkoj Slobodi.  

Nikolić je u Radničkom 1923 prepoznao zdravu fudbalsku priču i odličan pristup i rad budućih saradnika, mladih i perspektivnih trenera Darka Milisavljevića i Dejana Joksimovića, kao i trenera golmana Dejana Jelčića. Važno je istaći da je novi šef stručnog štaba u potpunosti prihvatio već postojeći sistem rada koji, očigledno, donosi rezultate, te će se vrlo brzo i lako u isti uklopiti.Novom šefu stručnog štaba želimo dobrodošlicu i puno uspeha na klupi Radničkog 1923”, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici Fudbalskog kluba “Radnički 1923”.  

Podsetimo, Fudbalski klub “Radnički 1923” angažovao je Dejana Nikolića, pošto je sa Darkom Tešovićem sporazumno prekinuo saradnju, nakon 12 odigranih kola u Prvoj ligi Srbije. 

Dejan Nikolić rođen je 1969. godine, u Lučanima. Kao igrač, uz matičnu Mladost, branio je boje i užičke Slobode, Napretka iz Kruševca, a tri godine proveo je i u Muskronu, u Belgiji. Igrao je i za Hajduk iz Kule, Milicionar, a karijeru je završio 2005. godine, tamo gde ju je i počeo, u lučanskoj Mladosti.

Kada je reč o Nikolićevoj trenerskoj karijeri, najpre je bio pomoćnik Nešku Milovanoviću u vođenju Mladosti iz Lučana u toku jedne sezone, zatim je vodio Slogu iz Bajine Bašte, a onda u sezoni 2012/2013 našao se ponovo, ali ovoga puta kao šef struke, na klupi Mladosti iz Lučana u Prvoj ligi Srbije. Bio je šef struke šabačke Mačve, koju je uveo u Prvu ligu Srbije, zatim Budućnost iz Valjeva i Kolubare iz Lazarevca.