Sport

Delegacija Sportskog saveza Srbije u poseti Kragujevcu: "Situacija POZITIVNA"

Autor: Jovana Mladenović
14:44 | Utorak, 03 07 2018

Delegacija Sportskog saveza Srbije, koju je predvodio generalni sekretar Goran Marković, obišla je danas Kragujevac i ovdašnji Sportski savez, te zaključila da je situacija u gradu u ovoj oblasti pozitivna. Između ostalog, na sastanku se moglo čuti da je kod resornog ministarstva pokrenuto pitanje prokišnjavanja hale "Jezero". 

"U cilju razvijanja bolje saradnje sa teritorijalnim, gradskim, regionalnim savezima, organizacija i povećanje broja članova, kako bi se učvrstila pozicija Sportskog saveza Srbije kao jednog od najvažnijih činilaca u srpskom sportu, obilazak i upoznavanje sa stvarnom slikom na terenu je pravi put za to", rekao je Marković i ocenio da je situacija u Kragujevcu pozitivna. 

Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta u zgradi Gradske uprave sastao se predstavnicima republičkog sportskog saveza, a sastanku je prisustvovala Vesna Despotović, predsednik Sportskog saveza Kragujevca sa saradnicima. Urošević i Marković su razgovarali o aktuelnoj situaciji u kragujevačkom sportu, prevaziđenim pitanjima u proteklom periodu ali i o problemima sa kojima se kragujevački sportisti suočavaju.

Pomoćnik gradonačelnika za sport podsetio je na probleme koji su pre par godina uspešno prevaziđeni kroz pilot projekat za dugovanja fudbalskog kluba, a koji je primenjen i na ostale klubove, vaterpolo, odbojkaški i rukometni i da je od tada situacija na planu sporta stabilna i  funkcionalna. Govoreći o infrastrukturnim pitanjima Urošević je naveo problem hale Jezero koja prokišnjava i da je po tom pitanju već napravljen kontakt sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije. Zahvaljujući se na poseti i interesovanju za funkcionisanje sporta i gradskog sportskog saveza, Urošević je istakao da grad 

"U cilju razvijanja bolje saradnje sa teritorijalnim, gradskim, regionalnim savezima, organizacija i povećanje broja članova, kako bi se učvrstila pozicija Sportskog saveza Srbije kao jednog od najvažnijih činilaca u srpskom sportu, obilazak i upoznavanje sa stvarnom slikom na terenu je pravi put za to", rekao je Marković i ocenio da je situacija u Kragujevcu pozitivna. "Dobra komunikacija između lokalne samouprave i Sportskog saveza je dobar znak za napredovanje kragujevačkog sporta. Takva saradnja je čvrst temelj za unapređenje i razvoj sporta u gradu Kragujevcu", zaključio je Marković i sugerisao da rezultati klubova i sportista i najmanje savezni rang bude mera za finansiranje iz budžeta.

Nakon održanog sastanka predstavnici republičkog i gradskog sportskog saveza obišli su sportske hale, stadione i sportske centre.