Sport

“Delfini” treći put “potopili” Australiju u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:11 | Subota, 17 06 2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije savlada je Australiju, rezultatom 10:7, na zatvorenom bazenu Sportkog centra “Park” u Kragujevcu. Na taj način, “Delfini” su upisali treću pobedu protiv australijskih vaterpolista na pripremnim utakmicama uoči završnog turnira Svetske lige u Moskvi.

Srbija je savladala Australiju na prijateljskim mečevima u Nišu, rezultatom 14:5, u Kruševcu sa 12:8 i na kraju slavila u Kragujevcu. Po dva gola postigli su Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović, a po jednom su se u strelce upisali Miloš Chuk, Duško Pijetlović, Gavril Subotić i Filip Filipović.

Završni turnir Svetske lige biće odigran od 20. do 25. juna u predgrađu Moskve, u Ruzi, a Srbija će igrati u grupi sa SAD, Italijom i Kazahstanom.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao da je zadovoljan pripremama za finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo koje će se sredinom jula održati u Mađarskoj.

Za Rusiju, za grad Ruzu, putuje se 18. juna, gde će biti završnica Svetske lige koju ćemo kao i ranijih godina gledati da iskoristimo u trenažnom ciklusu kao pripremni period za Svetsko prvenstvo, jer vremena je malo. Atmosfera u reprezentaciji je kao i uvek dobra, povređeni su Strahinja Rašović i Dušan Mandić. Strahinja je već dve nedelje u laganom treningu, dobro se oporavlja, dok je Mandić počeo da trenira i njegovo stanje se prati, pa se nadamo da ćemo stići da ga uvedemo u formu pred Svetsko prvenstvo”, izjavio je pre nekoliko dana selektor Savić.

Galerija slika