SportFoto: kvkradnicki.com

Derbi za PRVO mesto: Vaterpolisti Radničkog dočekuju Budvu

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Petak, 25 01 2019

Vaterpolisti Radničkog u poslednjem, 11. kolu regularnog dela Regionalne A2 lige dočekuju ekipu Budve. Utakmica je na programu sutra od 20 časova na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, a ulaz je besplatan. Reč je o derbi meču za prvo mesto na tabeli, jer su i “Radnički” i “Budva” upisali samo po jedan poraz. 

Na vrhu tabele Regionalne A2 lige sa po 27 osvojenih bodova nalaze se “Budva”, “Solaris” i “Radnički”. U poslednjem kolu “Radnički” će odmeriti snage sa “Budvom” u Kragujevcu. Obe ekipe imaju samo po jedan upisan poraz tokom takmičenja, pa će ovo biti derbi za prvo mesto. 

Tim trenera Uroša Stevanovića u dosadašnjem toku takmičenja nadjačao je ekipe “Primorje” iz Rijeke, novosadsku “Vojvodinu”, “Nais” iz Niša, zagrebački “Medveščak”, “Valjevo”, kotorski “VA Cattaro”, “Zadar 1952”, “Galeb” i “Koper1958”, a jedno je pretrpeo poraz od Solarisa iz Šibenika u utakmici petog kola.   

Sa druge strane, “Budva” je, takođe, nizala pobede i bila bolja od ekipa “Koper1958”, “Primorje” iz Rijeke, novosadska “Vojvodina”, zagrebački “Medveščak”, “Solaris” iz Šibenika, “Valjevo”, kotorski “VA Cattaro”, “Zadar 1952” i “Galeb”, a izgubila je od VK “Nais” iz Niša u četvrtom kolu.   

Biće jako neizvesna utakmica. Budva je dosta iskusnija od nas, ali se nadamo da će ovaj mladi tim, koji je više puta pokazao da može da se nosi sa jačima od sebe, uspeti da dobije meč. Pozivam publiku da, kao na prethodnim utakmicama, dođe u velikom broju, jer naš tim igra mnogo bolje pred punim tribinama. Nadam se da će ekipa osetiti tu energiju sa tribina i da ćemo pobediti“, rekao je pomoćni trener Radničkog, Tihomir Nikolić. 

Ovo nam je vrlo bitna utakmica, jer nam pobeda donosi prvo mesto pred početak drugog dela. Očekujemo vrlo težak meč. Ekipa Budve je sastavljena od mladih reprezentativaca Crne Gore i par iskusnijih igrača. Izdvojio bih Damjana Danilovića koji već petnaestak godina igra u jakim ligama, tako da ćemo na njega obratiti posebnu pažnju. Dobro smo se spremili, očekujem pune tribine i pobedu za prvo mesto“, kaže kapiten Radničkog, Nikola Tomašević. 

Kragujevčani su se za ovaj meč spremali kroz sparing sa reprezentacijom Kazahstana, koja je posle nešto više od mesec dana ponovo došla na pripreme u Kragujevac.

Očekujemo ozbiljnu utakmicu i lepu atmosferu na tribinama. Veoma nam je bitno da pobedom dođemo do prvog mesta u ovom delu, što bi bio veliki podstrek za naš mlad tim. Dobro smo se spremali, formu brusili kroz dve sparing utakmice sa Kazahstanom i mislim da smo spremni. U meč ulazimo maksimalno ozbiljno i očekujem pobedu“, zaključio je juniorski reprezentativac Srbije iz redova Radničkog, Petar Mitrović.

Iz Kragujevačkog vaterpolo kluba “Radnički” pozivaju navijače da ih bodre sa tribina zatvorenog bazena Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”.