Sport

Ekonomac pobedio Hrvate (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Četvrtak, 13 10 2016

KMF “Ekonomac” trijumfovao je u prvoj utakmici turnira jedne od grupa Glavne runde UEFA futsal kupa – Lige šampiona, savladavši zagrebački “Nacional”, rezultatom 5:1.

Balkanski derbi sa pregršt sjajnih poteza, duela i na kraju golova, pratilo je oko 3.000 gledalaca u hali “Jezero”.

Za kragujevčku ekipu prvi gol je postigao Borisov, a uz nekoliko sjajnih odbrana golmana “Ekonomca”, Nemanje Momčilovića, prvo poluvreme je završeno u korist šampiona Srbije.

Na početku drugog dela meča kapiten “Nacionala” Tihomir Novak postigao je pogodak i tako na kratko izjednačio rezultat. Valjenko u 34. minutu postiže gol i ponovo Kragujevčane dovodi u vođstvo od 2:1.

Usledila je velika borba na obe strane i “Ekonomac” tada pokazju dominaciju u hali “Jezero”. Matejić postiže pogodak u 38. minutu i tako kragujevačkoj ekipi donosi dva gola prednosti. Zatim je pogodak postigao Rnić i na kraju se u strelce još jednom upisao Borisov, pa je utakmica završena sa 5:1.

“Ekonomac” već večeras od 20,30 časova u hali “Jezero” igra sledeću utakmicu protiv ”Atine ‘90”, a u slučaju pobede osiguraće prolazak u narednu elitnu rundu UEFA Futsal Kupa, među 16 najboljih u Evropi.