SportFoto: ekonomac.com

“Ekonomac” počeo pripreme za nove trijumfe

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 17 01 2018

Najtrofejniji srpski futsal klub “Ekonomac” započeo je pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije. Trener Predrag Rajić na prvom treningu u 2018. nije mogao da računa na petoricu reprezentativaca Nemanju Momčilovića, Nikolu Matijevića, Denisa Ramića, Marka Pršića i Slobodana Rajčevića, koji će od 30. januara do 10. februara braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. 

Tokom prvih sedam dana radićemo, ono što se kaže, da igračima pripremimo mišiće za ono što ih očekuje u nekoj glavnoj fazi rada. Okupili smo se bez petorice reprezentivaca, pridodali smo isti toliki broj igrača iz mladog tima. Upravo zbog toga ćemo se truditi da vrlo brzo uđemo u ritam odigravanja prijateljskih utamica, otprilike na svaka tri dana, pre svega kako bi ti mladi igrači stvorili taj osećaj igranja sa iskusnijim saigračima i vrhunskim asovima. Zato će se i ovaj pripremni period u svemu razlikovati od svih prethodnih, smatra strateg kragujevačkog tima koji je prvi deo sezone na domaćoj sceni završio sa stopostotnim uspehom”, izjavio je za “IP sportmedia” trener “Ekonomca”, Predrag Rajić.  

Ekipa “Ekonomca” je tokom zimske pauze pretrpela određene promene, a klub su napustili Brazilac Simi, Srđan Ivanković, Jovan Lazarević, Miloš Stojković i Simeun Kopanja. 

"Činimo ono što je u našoj moći da ipak nekako još u toku ove zime, da tako kažem, povratimo Simija, koji je izrazio veliku želju da ostane u Kragujevcu, svim srcem je zavoleo klub i sredinu u kojoj se, možda i neočekivano obreo tokom prethodnog leta. Jasno da u toj komunikaciji će najviše zavisiti od Sibirjaka, ali smo zaista istrajni da gavratimo, ako ne sada, a ono u junu. Otišao je u najvećoj meri iz privatnih razloga Ivanković, Kopanja ima problema sa kolenima i njegova karijera je pod znakom pitanja, dok Lazareviću i Stojkoviću želimo sve najbolje u budućnosti, ali smo sigurni da su njih dvojica stavili tačku na bilo kakvu dalju relaciju sa Ekonomcem”", rekao je za “IP sportmedia” čelni čovek devetostrukog šampiona Srbije, prof. dr Veroljub Dugalić. 

Izmene u timu “Ekonomca”, pogoduju tome da šansu dobiju mladi i igrači u kojima je prepoznat potencijal, a koj su takođe polusezonu završili sa svim pobedama igrajući u trećeligaškom rangu takmičenja sa znatno iskusnijima od sebe, piše “IP sportmedia”.  

Tim jeste izmenjen, ali više nema nikakve potrebe da ponavljam da to ništa ne menja u našim ambicijama. Dakle dupla kruna i pogledi ka narednoj sezoni, već sada mislimo na nju, a sistem takmičenja nam omogućuje da iz sopstvenih redova doprinesemo stvaranju dodatnog kvaliteta. Apsolutno verujem da će ekipa u sadašnjem sastavu biti u stanju da sačuva duplu krunu, nama je i primarno da šampionskom titulom dođemo do ulaznice za narednosezonsko igranje u UEFA Futsal Kupu”, kaže Dugalić. 

“Ekonomac” će prvu zvaničnu utkamicu u 2018. godini odigrati 16. februara, kada će u Sremskoj Mitrovici odmeriti snage sa ekipom “Deusa”.  

Podsetimo, devetostruki šampion Srbije jesenji deo pvenstva okončao je na prvom mestu na tabeli Prve futsal lige sa 33 osvojena boda.