SportFoto: Facebook/Kmf Ekonomac

“Ekonomac” poražen od Čeha

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 04 10 2018

Klub malog fudbala “Ekonomac” poražen je na startu turnira Glavne runde Lige šampiona u hali “Jezero” od češkog šampiona “EP Hurdima”, rezultatom 6:3. Kragujevčane danas očekuje meč sa prvakom Ukrajine “Khersonom”. 

Na turniru grupe 2, Glavne runde UEFA Lige šampiona u malom fudbalu koji se održava u Kragujevcu snage odmeravaju prvaka Evrope “Inter” iz Madrida, najtrofejniji Češki klub, “EP Hrudim”, šampiona Ukrajine “Kherson” i najtrofejniji srpski futsal klub “Ekonomac”. Iz ove grupe tri prvoplasirane ekipe će se takmičiti u narednoj rundi. 

Mečevi su počeli juče da se odigravaju u hali “Jezero”, kada su se sastali “Inter” i “Kherson”, kao i “Ekonomac” i “EP Hurdim”. 

U prvom meču između “Intera” i “Khersona” pobedu je odnela ekipa iz Madrida, rezultatom 3:0, dok su u drugom Kragujevčani poraženi od Čeha sa 6:3. 

U hali “Jezero” će večeras, drugog dana turnira, od 18 časova snage odmeriti “Inter” i “EP Hurdim”, a od 20:30 časova “Ekonomac” će se sastati sa ekipom “Kherson”.    

Poslednjeg dana turnira biće odigrane utkamice između “Khersona” i “EP Hurdima” i “Ekonomca” i “Intera”.  

Klub malog fudbala “Ekonomac” turnir grupe 2, Glavne runde UEFA Lige šampiona organizuje u čast svoga grada koji ove godine proslavlja dva veka od proglašenja prve prestonice moderne Srbije.