SportFoto: Facebook/IP sportmedia

“Ekonomac” promovisao novi tim (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Ponedeljak, 24 07 2017

Klub malog fudbala “Ekonomac”, devetostruki šampion Srbije, promovisao je novi tim za predstojeću takmičarsku sezonu u svečanoj sali Ekonomskog fakulteta. Najnovija pojačanja kragujevačkog kluba su Slobodan Rajčević i kapiten ukrajinske reprezentacije Dmitri Sorokin, a nedavno su dres “Ekonomca” obukli i članovi “Euro Motusa” Jovan Lazarević i Simeun Kopanja, kao i Brazilac Da Mata Feitosa Tales. “Ekonomac” u predstojećoj sezoni očekuje odbrana titula u Prvenstvu i Kupu Srbije, ali i takmičenje u UEFA Futsal Kupu. 

Promocija tima na Ekonomskom fakultetu postala je tradicija, jer je u toj visokoškolskoj ustanovi pre skoro 17 godina krenula celokupna priča “Ekonomca”. Ekonomski fakultet će i dalje biti uz jedan od svojih najboljih reprezenata. 

Čast mi je da vam se prvi put kao dekan obratim i poželim dobrodošlicu na vaš i naš fakultet. Na njemu se gaji velika Ljubav prema klubu, naš grb nosite na dresovima i postali ste jedan od naših najboLjih reprezenata na svim prostorima. Nadam se da je ovo početak jedne ništa manje uspešne, a želim da verujem i da će predstojeća sezona biti najupešnija”, izjavio je za “IP sportmedia” dekana kragujevačkog Ekonomskog fakulteta, prof. dr Petra Veslinovića. 

Cilje “Ekonomca” u predstojećoj sezoni su, kao i do sada, poznati, dupla kruna na domaćoj sceni i plasman na završni turnir četiri najboLje ekipe u Evropi. 

Ono što ću najpre reći jeste da prof. dr Veselinović propustio da kaže da je bio jedan od osnivača kluba i nekadašnji igrač iz one prve postave, a takođe bio je i moj student, a evo gde smo sada, aplauzima i ovacijama je za trenutak prekinut čelnik Ekonomca, prof. dr VeroLjub Dugalić, a potom dodao: Nekako je postala obaveza potvrda primata na domaćoj sceni kroz osvajanje duple krune, kao i napredak u težnji plasmanu na završni turnir UEFA Futsal Kupa. Zato smo i okupili ono najboLje što Srbija ima, čemu smo pridodali birana inostrana pojačanja. Uz sve to imamo i izvanredan trenerski kadar, a ono što želim jeste da svi igrači budu zdravi i da naš fizioterapeut Gagi ima što manje posle, što i njemu neće teško pasti”, rekao je za “IP sportmedia” predsednik KMF “Ekonomac”, prof. dr Veroljub Dugalić. 

Igrači “Ekonomca” od prošlog ponedeljka treniraju u hali “Jezero”, dok danas odlaze na pripreme na Zlatibor, gde će boraviti 12 dana. Nakon toga ih očekuju kontrolne utakmice, kojih će prema najavama iz kluba biti znatno više nego prethodnih godina. 

Klub malog fudbala “Ekonomac” je u dosadašnjem delu prelaznog roka prekinuo saradnju sa šestoricom igrača. Promena sredine je omogućena Valjenku, Da Silvi, Aleksiću, Ristiću, Jovanoviću i Janjiću. Prelazni rok traje do 31.avgusta, a samim tim moguće je da će biti još promena u igračkom kadru kragujevačkog kluba.

Galerija slika