SportFoto: Facebook/Kmf Ekonomac

“Ekonomac” u Glavnoj rundi Lige šampiona dočekuje Špance, Čehe i Ukrajince

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 06 07 2018

Klub malog fudbala “Ekonomac” će od 2. do 7. oktobra u hali “Jezero” na turniru Glavne runde Lige šampiona u futsalu u okviru Grupe 2 dočekati, španski Inter, češki Era-Pak Hrudim i ukrajinski Kerson. To je odlučeno žrebom za Preliminarnu i Glavnu rundu takmičenja UEFA Lige šampiona u Nionu. Iz ove grupe tri prvoplasirane ekipe će se takmičiti u narednoj rundi. 

Svoje jubilarno deseto učešće medju najboljim evropskim klubovima, koje od ove godine ima novi format i naziv- Uefa futsal liga šampiona, Ekonomac će započeti najpre protiv prvaka Češke, dan kasnije protiv prvaka Ukrajine koji je i prošle godine bio rival i gost u Kragujevcu, a onda poslastica za sve ljubitelje ovog sporta – meč protiv španskog prvaka i zvaničnog prvaka Evrope koji je predvodjen najvećom futsal zvezdom Rikardinjom. Ono što se sigurno može potvrditi je da publici sledi šest vrhunskih mečeva”, poručuju iz “Ekonomca”. 

U klubu naglašavaju da će ovaj turnir posvetiti svome gradu, Kragujevcu, koji u ovoj godini obeležava dva veka od proglašenja za prvu prestonicu moderne Srbije. Dodaju i da je dolazak pre svega Rikardinja i ostalih vrhunskih reprezentativaca Španije, uz odlične ekipe iz Češke i Ukrajine prava pozivnica da svi posete naš grad. 

Podsetimo, Ekonomcu je treću godinu zaredom jedan od domaćina u Glavnoj rundi Lige šampiona. Čak 53 futsal asocijacije učestvuju u ovogodišnjem takmičenju, što predstavlja i najveći broj asocijacija koji je ikad učestvovao u nekoj sezoni tokom sedamnaestogodišnje istorije UEFA futsal kupa.U okviru prve dve faze takmičenja, Preliminarne i Glavne runde, takmičiće se ukupno 57 klubova. Takmičenje u Preliminarnoj rundi počinju 34 ekipe, nakon čega im se u Glavnoj rundi pridružuju preostale 23 ekipe (najbolje rangirane na rang listi UEFA-e). Preliminarna runda će se odigrati od 28. avgusta do 02. septembra, dok je termin odigravanja utakmica Glavne runde predviđen za period od 02. do 07. oktobra.