“Ekonomac” u Glavnoj rundi Lige šampiona dočekuje Špance, Čehe i Ukrajince

Petak, 06 Jul 2018 15:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Facebook/Kmf Ekonomac

Klub malog fudbala “Ekonomac” će od 2. do 7. oktobra u hali “Jezero” na turniru Glavne runde Lige šampiona u futsalu u okviru Grupe 2 dočekati, španski Inter, češki Era-Pak Hrudim i ukrajinski Kerson. To je odlučeno žrebom za Preliminarnu i Glavnu rundu takmičenja UEFA Lige šampiona u Nionu. Iz ove grupe tri prvoplasirane ekipe će se takmičiti u narednoj rundi. 

Svoje jubilarno deseto učešće medju najboljim evropskim klubovima, koje od ove godine ima novi format i naziv- Uefa futsal liga šampiona, Ekonomac će započeti najpre protiv prvaka Češke, dan kasnije protiv prvaka Ukrajine koji je i prošle godine bio rival i gost u Kragujevcu, a onda poslastica za sve ljubitelje ovog sporta – meč protiv španskog prvaka i zvaničnog prvaka Evrope koji je predvodjen najvećom futsal zvezdom Rikardinjom. Ono što se sigurno može potvrditi je da publici sledi šest vrhunskih mečeva”, poručuju iz “Ekonomca”. 

U klubu naglašavaju da će ovaj turnir posvetiti svome gradu, Kragujevcu, koji u ovoj godini obeležava dva veka od proglašenja za prvu prestonicu moderne Srbije. Dodaju i da je dolazak pre svega Rikardinja i ostalih vrhunskih reprezentativaca Španije, uz odlične ekipe iz Češke i Ukrajine prava pozivnica da svi posete naš grad. 

Podsetimo, Ekonomcu je treću godinu zaredom jedan od domaćina u Glavnoj rundi Lige šampiona. Čak 53 futsal asocijacije učestvuju u ovogodišnjem takmičenju, što predstavlja i najveći broj asocijacija koji je ikad učestvovao u nekoj sezoni tokom sedamnaestogodišnje istorije UEFA futsal kupa.U okviru prve dve faze takmičenja, Preliminarne i Glavne runde, takmičiće se ukupno 57 klubova. Takmičenje u Preliminarnoj rundi počinju 34 ekipe, nakon čega im se u Glavnoj rundi pridružuju preostale 23 ekipe (najbolje rangirane na rang listi UEFA-e). Preliminarna runda će se odigrati od 28. avgusta do 02. septembra, dok je termin odigravanja utakmica Glavne runde predviđen za period od 02. do 07. oktobra.

Najnovije vesti iz ove kategorije