SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac Oficijalna stranica

Fudbaleri “Radničkog 1923” započeli pripreme za nastavak sezone u PLS

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Utorak, 16 01 2018

Fudbaleri “Radničkog 1923” započeli su pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije i na stadionu “Čika Dača” odradili prvi trening u 2018. U planu im je da u narednom periodu odigraju i nekoliko pripremnih utkamica. 

U Fudbalskom klubu “Radnički 1923” okončana je zimska pauza, a igrači predvođeni stručnim štabom i Upravom kluba, juče su se okupili i odradili prvi trening u ovoj godini. Na prozivci je bilo 24 igrača, a to su: Raičević, Ristović, Varjačić, Matejević, Marković, Ilić M., Petrović, Živanović, Andrić, Gavrović, Cvijović, Miljuš, Vidović, Ilić O., Aleksijević, Ivković, Lukić, Maksimović, Nedović, Đurđević, Dragačević, Vićentijević, Milovanović, a iz redova omladinaca timu se priključio i Nikola Božović. Izostao je samo Dušan Stanković, zbog ranije povrede, ali će trener Slaviša  Kovačević svakako moći da računa i na njega u prolećnom delu sezone. Prozivci su prisustvovali direktor “Radničkog 1923” Aleksandar Simović, predsednik Skupštine kluba Miloša Obradovića i pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević.

Prvi trening, iako po veoma hladnom vremenu, odrađen je u odličnoj atmosferi. Po jedan trening dnevno planiran je ove nedelje, dok će od sledeće sedmice rad biti intenzivniji”, saopšteno je iz FK “Radnički 1923.

“Radnički 1923” do sada su napustili golman Spasoje Stefanović i Herve Bostan Amani iz Obale Slonovače, kome je istekla šestomesečna pozajmica pa se vratio u “Javor” iz Ivanjice. U klub očekuju da će im biti skinuta suspenzija Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, a da će uspeti do kraja prelaznog roka da registruju nove igrače. 

Iz “Radničkog 1923” poručuju da planiraju da u narednom periodu odigraju nekoliko pripremnih utkamica pre početka prolećnog dela Prve lige Srbije, koji je zakazan za 10. mart.  

Tim Slaviše Kovačevića je jesenji deo sezone završio na šestom mestu na tabeli sa 22 osvojena boda. U prvoj utakmici prolećnog dela Prve lige Srbije “Radnički 1923” odmeriće snage ekipom “Budućnosti”. Meč bi trebalo da bude odigran u Dobanovcima 10. marta.

Galerija slika