SportFoto: kragujevac.rs

Fudbalerke “Šumadije 1903” osvojile dve medalje u Mađarskoj

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Utorak, 26 07 2016

Ženski fudbalski klub “Šumadija 1903” osvojio je srebrnu i bronzanu medalju na Međunarodnom festvalu fudbala za žene u Mađarskoj.

Kragujevčanke su igrale u dve starosne kategorije do 16 i do 14 godina. Starija ekipa osvojila je treće mesto, dok su mlađe kadetkinje odnele srebrnu medalјu.

Festival je održan u Kaposvaru od 18. do 24. jula, a okupio je više od 5.000 učesnika iz 28 zemalja iz celog sveta.

Zbog postignutog uspeha pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević, organizovao je u Skupštini grada prijem za menadžment, trenere i ekipu “Šumadije 1903“.

Čestitajući na osvojenim peharima i medalјama, Nikola Urošević je istakao koliko je važno za mlade da se bave sportom, jer je to jedan od najlepših načina za odrastanje i zdravo detinjstvo.

Ljubav prema sportu, treninzi, istrajnost i rad, za rezultat uvek daju uspeh. O tome svedoče iskustvo i nagrade koje ste stekle i donele u svoju porodicu i društvo i potvrđuju da ste na najbolјi mogući način predstavile svoj grad i zemlјu”, rekao je Urošević.

Predsednica Ženskog fudbalskog kluba “Šumadija 1903“, Danijela Miloradović izrazila je nadu da će uspesi mladog fudbalskog kluba biti još veći, a da će na tom putu uspeha lokalna samouprava pružiti podršku.

Ženski fudbalski klub “Šumadija 1903” osnovan je pre dve godine i velikim koracima sustiže ostale klubove ženskog fudbala koji postoje mnogo duže, kaže trener Nenad Filipović. Dodaje da to potvrđuju ne samo ove medalјe već i raniji uspesi na međunarodnim turnirima u regionu.

Klub trenutno broji više od 50 članica koje vredno treniraju i dokazuju da fudbal ne mora da bude samo muški sport.