Sport

Girls Camp Serbia 2017: Rekordan broj učesnica na međunarodnom badminton kampu u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
13:24 | Petak, 11 08 2017

Međunarodni kamp za devojčice uzrasta do 15 godina, sedmi po redu Regionalni razvojni projekat Badminton Europe, održava se u Kragujevcu od 6. avgusta, dok se danas aktivnosti završavaju. Ovogodišnji kamp pomerio je granice u posećenosti i nivou organizacije. 

Badminton klub Ravens KG uz podršku Badminton saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Kragujevca sedmu godinu uzastopno u Kragujevcu realizuje ovaj međunarodni trenažni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina.

Jedinstveni ženski projekat pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC), ove godine pomera granice u posećenosti i nivou organizacije. Pored mladih reprezentativki Srbije, kamp je okupio i najtalentovanije igračice i trenere iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Hrvatske, Bugarske, Švedske i Danske. Ukupno 35 igračica iz 10 evropskih zemalja vredno trenira tokom 5 dana u hali Jezero. Srpski badminton na kampu predstavlja 9 takmičarki, što je idealna priprema pred naionalni trening kamp na Karatašu i  Balkansko prvenstvo koje igračice do 15 godina očekuje u Novom Sadu krajem meseca.

Glavni trener Debi Linč iz Danske i njen prvi asistent Kenet Kjelerup kroz intenzivne trening sesije prenose bogato međunarodno iskustvo na mlade učesnice Girls kampa.

"Moramo istaći da ovim kampom pomeramo granice u svim aspektima organizacije, i da u godini kada slavimo 15 godina igranja badmintona u Kragujevcu dostižemo ovaj nivo organizacije međunarodnih sportskih događaja. Uprkos tropskim vrućinama okupili smo u Kragujevcu rekordan broj učesnica, koje su smeštene u najboljim hotelima u Kragujevcu i treniraju u najboljoj sali u regionu. Veoma smo srećni što sve okupljene igračice koriste priliku priliku da napreduju u badmintonu i ostvare nove kontakte i prijateljstva.Verujemo da ovakvi projekti u saradnji sa BEC i BASS značajno doprinose razvoju badmintona u Srbiji i regionu, masovnosti u našem sportu i pozitivnoj slici koju iz Srbije šaljemo u svet", rekao je Andreja Todorović, menadžer projekta.

Pored brojnih socijalnih aktivnosti, ove godine učesnice kampa su imale i predavanje o dijabetesu i načinima za prevenciju kroz aktivno bavljenje sportom i zdravu ishranu uz podršku kompanije Wiener Stadtische kroz projekat Sportom Protiv Dijabetesa te su i postali internacionalni ambasadori ovog humanitarnog projekta.
 
Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Projekat Sportom Protiv Dijabetesa, SC Iskra, “Tomex catering”, Prizma Kragujevac, Gala voda, Stefan Arilje, Štamparija Idea i Vinarija "Stari hrast".

U galeriji koja sledi pogledajte više fotografija.
 

 

Galerija slika