Sport

Girls Project 2019: Šest evropskih badminton nacija na devetom međunarodnom kampu u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Ponedeljak, 05 08 2019

U Kragujevcu je juče počeo i traje do 9. avgusta deveti međunarodni trenažni kamp za devojčice uzrasta do 15 godina – “Girls Project – Serbia“, Regionalni razvojni projekat Badminton Europe. Pored mladih reprezentativki Srbije, učesnice dolaze iz Danske, Austrije, Rumunije, Bugarske i sa Kipra.

Badminton klub Ravens KG, u saradnji sa evropskom federacijom i Badminton savezom Srbije, uz podršku Grada Kragujevca, devetu godinu zaredom u Kragujevcu realizuje međunarodni trenažni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina – “Girls Project – Serbia“.

Jedinstveni ženski projekat se odvija pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC), a ove godine u Hali "Jezero”, pored mladih reprezentativki Srbije, učestvuju reprezentativke Danske, Austrije, Rumunije, Bugarske i Kipra.

Glavni trener Tina Riedl iz Austrije i njen asistenti iz pomenutih zemalja, među kojima su brojni treneri sa ogromnim međunarodnim iskustvom, kroz intenzivne trening sesije će prenositi svoje znanje na talentovane učesnice ovog projekta.

Srpski badminton na kampu predstavljaju takmičarke Miona Filipović, Maša Aleksić i Marija Samardžija iz Panečeva, uz dve mlade kragujevčanke Petru Gordić i Lanu Dramićanin.

Kada je struka u pitanju selekciju Srbije predvodiće Marija Bulatović i Andreja Todorović.

Ono što dodatno krasi ovaj kamp je i izuzetno bogat socijalni program koji doprinosi uspostavljanju novih prijateljstava između budućih rivalki na terenima kao i produbljivanju saradnje našeg nacionalnog saveza sa ostalim zemljama učesnicama.

Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportsko privredno društvo “Radnički” d.o.o. iz Kragujevca, Projekat “Zdravo leto u Kragujevcu”, kao i kompanije “Tomex catering”, “Keprom” i  “Stefan” iz Arilja .

Galerija slika