SportFoto: arhiva

Indiansi veče pred meč otkazali dolazak na gostovanje Veprovima jer "igrači imaju poslovne obaveze"!

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Subota, 04 05 2019

Meč četvrtog kola Prve lige Srbije između Divljih veprova i Inđija Indiansa, koji je trebalo da se odigra danas od 15 časova na Čika Dali, otkazan je pošto su juče u kasnim večernjim satima gosti obavestili domaćine da neće doći jer njihovi igrači "jednostavno ne mogu da izbegnu poslovne obaveze"! Meč će, prema propozicijama Srpske asocijacije američkog fudbala, biti registrovan službenim rezultatom 35:0 u korist Veprova.

Veče pred utakmicu, u 22 sata, gostujući klub uputio je dopis da neće moći da nastupi u Kragujevcu.

„Poštovani, nažalost naš tim neće biti u mogućnosti da dođe sutra u Kragujevac na utakmicu. Razlog je u samim igračima koji jednostavno ne mogu da izbegnu poslovne obaveze. Iz tog razloga, nemamo dovoljan broj igrača za sutrašnju utakmicu uprkos svim naporima da izbegnemo ovakvu situaciju“, navedeno je u dopisu “Indiansa”.

Meč će, prema propozicijama Srpske asocijacije američkog fudbala, biti registrovan službenim rezultatom 35:0 u korist Veprova, ali u ovoj situaciji svi su na gubitku, kažu iz Wild Boarsa. Ne treba napominjati koliko je svaka utakmica važna za razvoj igrača, ali i američkog fudbala u Srbiji. Pritom, Kragujevčanima je ovaj meč trebalo da posluži i za brušenje forme pred gostovanje u Poljskoj, renomiranim Wroclaw Panthersima u CEFL ligi 11. maja, pa su tako ostali uskraćeni za generalnu probu za jedan od najbitnijih mečeva u sezoni.

Iz Veprova poručuju da je ostao gorak ukus usled otkazivanja meča koji su posle vaskršnje pauze svi željno iščekivali i nadaju se da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati.

Pred kragujevačkom publikom Veprovi će nastupiti tek 15/16. juna.