SportFoto: spdradnickikragujevac.com

"Iskra" domaćin mališanima iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 17 08 2019

Sportski centar „Iskra“ ugostio je grupu od petnaestak mališana iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda. Tokom sedmodnevnog boravka u Kragujevcu, deca su u odličnim uslovima, uz brojne sportske i kreativne sadržaje, imala priliku da se druže i socijalizuju, ali i da se upoznaju sa bogatom istorijom grada na Lepenici.

- Ovo je drugi put da organizujemo sportski kamp u „Iskri“. Reč je o jedinstvenom objektu u Srbiji, koji je prilagođen osobama sa fizičkim i senzuelnim invaliditetom. Deca su u prethodnih sedam dana imala priliku da se druže, osamostaljuju i socijalizuju, ali i da se upoznaju sa istorijom Kragujevca kroz obilazak muzeja i Spomen parka „Kragujevački oktobar“. Zaista smo prezadovoljni uslovima, koji su iz godine u godinu na sve višem nivou – prenela je utiske Jelena Radivojević, stručna saradnica Sportskog saveza osoba sa invalidetom iz Beograda.

Sportski centar „Iskra“ inače poseduje kompletnu sportsku infrastrukturu za sve aerobne i atletske discipline, kao i male sportove kojima se populacija osoba sa invaliditetom bavi. Pored sportskih objekata u samom centru, gostima „Iskre“ na
raspologanju su zatvoreni i otvoreni bazeni, sportska hala „Gordana Goca Bogojević, Avantura park na jezeru u Šumaricama...

– Kada smo osmišljavali „Iskru“ imali smo za cilj upravo jednu ovakvu sliku, da je ona puna dece i da se svuda čuje njihova graja. Drago nam je da su naši gosti zadovoljni sadržajem koji nudimo. Planiramo do kraja godine dolazak još nekoliko ovakvih grupa, čemu se naš kolektiv unapred raduje – kaže Goran Nikolić, upravnik „Iskre“. 

Grad Kragujevac i SPD Radnički, kome je Sportski centar „Iskra“ poveren na upravljanje, posebnu pažnju posvećuju inkluziji i pristupačnosti različitih objekata osobama sa invaliditetom.

– Mi svi privatno, kada nastojimo da budemo humani, uglavnom to činimo kako bismo sebe videli u što boljem svetlu.
Grad Kragujevac, pak, ima jedan potpuno drugačiji pristup, što se upravo vidi kod rukovođenja SC „Iskra“, gde osobe sa invaliditetom učestvuju u pisanju projekata i pri tom ostvaruju odlične sportske rezultate. SPD Radnički nastojaće da uspesima u individualnim sportovima pridoda i dobre rezultate u kolektivnim sportovima, poput košarke u kolicima, sedećoj odbojci... – rekao je Bojan Ilić, prvi čovek SPD Radnički. 

Od svog osnivanja 2016. godine, Sportski centar „Iskra“ bio je stecište okupljanja i realizacije različitih projekata brojnih klubova osoba sa invaliditetom, stekavši reputaciju vodećeg objekta ovakve vrste u zemlji i regionu. Dokaz za to je i sertifikat „Firma od poverenja“, koji je „Iskra“ nedavno dobila za besprekornu saradnju sa klijentima i poslovnim partnerima.

Galerija slika

Izvor: spdradnickikragujevac.com