Kapiten reprezentacije Srbije u "Veprovima"

sreda, 11 januar 2017 12:00 Autor:  Branko Vukašinović

Srpski reprezentativaca, Strahinja Stepović novo je u nizu pojačanja aktuelnih državnih prvaka, Divljih veprova za predstojeću sezonu.

Iako tek dvadesetčetvorogodišnjak, ovaj hvatač iza sebe ima ogromno internacionalno iskustvo, u ligama Nemačke, Švedske i Turske, u kojima je proveo četiri veoma uspešne sezone. U prilog tome govore priznanja za najboljeg igrača napada u oba tima iz švedske elite, Örebro Black Knights-ima i Uppsala 86ers-ima. Za ekipu iz Upsale je čak postigao 15 tačdaunova hvatanjem u sezoni 2015, što je bilo najbolje ostvarenje u celoj Švedskoj ligi. Neuhvatljiv je bio i prošle godine u dresu turskih Koč Remsa, sa kojima je pored titule u domaćem prvenstvu stigao i do „fajnal-fora“ Lige šampiona. 

Strahinja Stepović Divlji veprovi 02

Već par godina priželjkujem da se vratim da odigram sezonu u Srbiji. Sviđa mi se koliko je fudbal ovde napredovao i drago mi je da mi se ukazala prilika. Pregovarao sam sa par timova, nisam uspeo da se dogovorim, a zatim sam stupio u kontakt sa Džošom Hepnerom mojim bivšim trenerom iz Kraljevskih kruna i velikim prijateljem i sa njim otpočeo pregovore. Odlučio sam se za Veprove jer su godinama unazad jedan od najboljih timova u Srbiji i bili su spremni da ponude ono što meni treba”, izjavio je Stepović.

Stepović je jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije. Debi u dresu sa državnim grbom imao je 2015. godine, kada je bio najzaslužniji za pobedu u prijateljskom susretu sa Italijom (34:31), a potom je odličan bio i u meču baraža sa Mađarima (56:0). Mnogi njegov izostanak sa prošlogodišnjeg B Prvenstva Evrope u Italiji, zbog zdravstvenih razloga, vide i jedan od ključnih razloga za poraz u finalu od domaće selekcije (17:14). Upravo iz reprezentativnih okupljanja juniorskog i seniorskog tima poznaje većinu novih saigrača.

Poznajem dosta momaka iz Veprova, što iz reprezentacije, što iz mlađih selekcija dok smo igrali jedni protiv drugih i siguran sam da ću se odlično uklopiti. Očekujem duplu krunu i verujem da ekipa to može da postigne” smatra Stepović.

Sportski direktor Veprova, Mirko Ćirić, zadovoljan je obavljenim poslom u dosadašnjem delu predsezone.

Posle par inostranih pojačanja, koja će se uskoro priključiti ekipi, veoma sam zadovoljan i potpisivanjem sa jednim od najboljih domaćih igrača, Strahinjom Stepovićem. Ovo mi je posebno drago, jer mislim da je Strahinja sjajan momak i sportista, i veliko mi je zadovoljstvo da možemo da okupimo naše najbolje igrače u našoj ligi i time podignemo kvalitet fudbala u Srbiji. Očekujemo da Strahinja izraste u jednog od lidera tima ove sezone, a možda i u godinama koje dolaze”, rekao je Ćirić.

Najnovije vesti iz ove kategorije

Najmocniji u Kragujevcu banner final

 • 50 najmoćnijih u Kragujevcu
  50 najmoćnijih u Kragujevcu Predstavljamo vam listu 50 najmoćnijih u 2016. godini u Kragujevcu, po izboru portal InfoKG i naših čitalaca. Kriterijumi kojima smo se vodili prilikom sastavljanja liste su politički i finansijski uticaj,…

shocking true story

 • DA LI STE GLEDALI KONČERTO GROSO?
  DA LI STE GLEDALI KONČERTO GROSO? Evo već nekoliko dana pokušavam da sredim utiske od prošlonedeljnog ludog koncertnog petaka kada su u Kragujevcu, skoro istovremeno, svirala dva benda „Kepa & Free Spirits“  u Tetaru i „Dule Jevtović trio“ u Pozorištu za decu, ali i dalje nisam…
Sve kolumne

VREME

Ni po babu ni po stričevima

 • NOĆ I DAN
  NOĆ I DAN Novi politički biser sa poslednje sednice Skupštine grada: noću je naš gradski račun prividno u blokadi, a čim izgreje Sunce račun profunkcioniše normalno!!! Eeee moj gradonačelniče???! Znamo mi naravno da mnoge stvari ne funkcionišu i ne izgledaju isto po danu…
Sve kolumne

Život je lep

 • Ogrev za zimu i Mihajlo Pupin
  Ogrev za zimu i Mihajlo Pupin Bliži se zima i samim tim, oni koji nisu priključeni na gradsko centralno grejanje ili plin, svake godine se brinu o ogrevu. Ovih dana ispred mnogih kuća vidimo drva ili ugalj koja strpljivo čekaju da budu skladištena u dvorišta, podrume…
Sve kolumne