SportFoto: RK Radnički 1964

Jasmina Kolak pojačala "Radnički 1964"

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 21 08 2018

Rukometašica sa bogatim superligaškim i internacionalnim iskustvom, Jasmina Kolak novo je pojačanje Ženskog rukometnog kluba “Radnički 1964” za novu sezonu u Prvoj ligi Zapad. Jasmini je drago što se vratila u sredinu u kojoj je započela porofesinalnu karijeru i nada se da će svojim iskustvom uspeti da vrati kragujevački rukomet na mesto koje zaslužuje.  

Na moje veliko zadovoljstvo vraćam se u sredinu gde sam i počela svoju profesionalnu karijeru. Zasnovala sam porodicu u Kragujevcu i ovaj potez je logičan sled, ali i plod moje želje da budem deo jednog tima koji se stvara i koji u budućnosti ima veliki potencijal. Ujedno mi je drago što ću ponovo sarađivati sa timom ljudi sa kojima sam i u prošlosti imala odličnu „hemiju“. Treniram već neko vreme sa ekipom, jako su mlade, ali istovremeno željne napretka. Nadam se da ću svojim iskustvom doprineti da vratimo kragujevački rukomet na mesto koje zaslužuje“, rekla je Jasmina Kolak.   

Ženski rukometni klub „Radnički 1964“ u prethodnom periodu pojačale su desni bek Anđela Vasić, pivoti Ajlin Bjelak i Marija Todorović, kao i golman Amina Hasanović i na taj način popunjene su deficitarne pozicije u timu. u “Radničkom 1964” kažu da je dolazak, prekaljene internacionalke koja je u bogatoj karijeri dva puta boravila u Kragujevcu, tridesetdvogodišnje Jasmine Kolak šlag na tortu pri kraju prelaznog roka. 

Nakon veoma dobro odrađenog prelaznog roka gde su dovedene mlade igračice, koje će u budućnosti predstavljati bitan faktor u klubu, u samom finišu smo ugovorili saradnju sa Jasminom Kolak, najzvučnijim pojačanjem ovog leta. Jasmina ima bogato superligaško i internacionalno iskustvo, sa njom sam sarađivao u nekom prošlom periodu i kao plod te saradnje smo doneli prvu titulu našem gradu u istoriji rukometa. Smatram da će našim mladim rukometašicama biti uzor i vođa, kako na terenu, tako i van njega. Dobili smo izvanrednog igrača, a dugoročno i trenera i rukometnog radnika“, izjavio je direktor RK „Radnički 1964“, Stavro Rašković. 

Rukometašica Jasmina Kolak je ovim sportom počela da se bavi sa 11 godina, a u bogatoj kraijeri je nastupala za ŽRK „Knjaz Miloš“, ŽRK „Zaječar“, nemački „Trir“, ŽRK „Radnički“, „Jagodinu“ i „Bekament BB“. Osvojila je dve titule prvaka Srbije i Kup.