Jovičić osvojio prvu evropsku medalju u Bugarskoj

Petak, 19 Jul 2019 12:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Badminton savez Srbije

Član Badminton kluba “Ravens KG“, Aleksandar Jovičić osvojio je bronzanu medalju u muškom dublu u tandemu sa Mihajlom Tomićem iz Beograda na Evropskom kupu za igrače do 17 godina u Haskovu, u Bugarskoj.  

Posle pobeda nad Rusima Dmitrijem Laninom i Egorom Peresetskim (2:0) u osmini finala i Turcima Anil Ulakom Atanom i Mirakom Kantarom (2:0) u četvrtfinalu, srpski par je u borbi za finale poražen od turske kombinacije Taha Emirhan Budak i Abdulsamet Ozdemir (2:0).

Ovo je prva medalja na Evropskom kupu za igrače do 17 godina za Jovičića, koji je imao i zapažen nastup i u singl konkurenciji. Naime, Jovičić je savladao redom sledeće igrače Mirosla Dimitrov iz Bugarske (2:0), Egora Peresetskia iz Rusije (2:0), pa igrača Turske Anil Ulac Atana u veoma neizvesnom duelu sa 2:1 za plasman u četvrtfinale turnira. Na kraju je poražen od  trećeg nosioca turnira, takođe, iz Turske Hasan Berkay Günbaz (0:2) i time zaustavljen na samo korak od još jedne medalje.

Novi uspesi doprinose i značajnom napretku mladog Kragujevčanina na evropskim listama igrača do 17 godina, a tek očekujemo da Jovičić pokaže svoj puni potencijal u predstojećim turnirima jer je tek počeo da nastupa u ovoj takmičarskoj konkurenciji i jedan je od najmlađih igrača novog talasa evropskog badminton”, poručuju iz BK “Ravens KG”. 

Kragujevčanina sada sa badminton reprezentacijom Srbije igrača do 17 godina očekuju pripreme u Sloveniji i na Međunarodnom kampu Karataš 2019 za Balkansko prvenstvo u Novom Sadu i Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Najnovije vesti iz ove kategorije