SportFoto: Badminton klub “Ravens KG”

Jovičiću tri medalje u Grčkoj

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 04 04 2018

Član Badminton kluba “Ravens KG”, Aleksandar Jovičić, osvojio je tri medalje, dve zlatne u dublu i srebrnu u singlu, na drugom internacionalnom turniru "Hellas Youth International 2018" u grčkom gradu Sidirokastru. Na ovom takmičenju učestvovala je i Kragujevčanka Minja Milovanović, ali nije uspela da se domogne medalje. 

Jovičić je nastupio u tri konkurencije igrača do 15 godina starosti i osvojio isto toliko medalja. U singlu je poražen u finalu od Viktora Petrovića i osvojio srebrnu medalju, Međutim, njih dvojica su u dublu u fnalu savladali grčki par Papadopulos/Tapidis sa 2:0 i okitili se zlatom. Kragujevčanin je osvojio zlatno odličje i u mešovitom dublu sa Anđelom Vitman iz Pačeva, pošto su nadjačali u finalu rusku kombinaciju Kiseljev/Mezenceva sa 2:1. 

Minja Milovanović učestvovala je u sing li dubl konkurenciji do 19 godina i nije uspela da se domogne medalja. U singlu je okončala takmičenje u šesnaestini finala, a u dublu sa Sarom Lončar stigla je do četvrtfinala. 

Na ovom internacionalnom takmičenju, koje je okupilo oko 300 učesnika iz celog sveta, učestvovalo je 19 igrača iz Srbije, a osvojili su ukupno devet medalja, od toga pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu.

Galerija slika