SportFoto: Privatna arhiva i Streljački savez Srbije

Juniori “Čika Mate” trijumfovali u Nišu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Utorak, 18 02 2020

Članovi Streljačkog kluba “Čika Mata” osvojili su pet medalja, po dve zlatne i bronzane i srebrnu, na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim oružjem za juniorke i juniore u Nišu. Zlatom su se okitili Teodora Vukojević i Marko Ivanović u takmičenju mikseva puškom. Pored toga, “Čika Mate“ je trijumfovao u ekipnoj konkurenciji juniora i juniorki.  

Na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim oružjem za juniorke i juniore u Nišu u pojedinačnoj konkurenciji juniorki puškom drugo mesto je osvojila Teodora Vukojević sa 249,1 , dok je treće pripalo Milici Ristić sa 227,0 pogođenih krugova. 

U pojedinačnoj konkurenciji juniora puškom Marko Ivanović je sa 226,8 pogođenih krugova zauzeo treće mesto. 

Streljački klub “Čika Mata” se okitio sa dve titule ekip i to u ekipnoj konkurenciji juniora i juniorki. U ekipnoj konkurenciji, muška juniorska ekipa „Čika Mate“ u sastavu Marko Ivanović, Bogdan Jovanović i Uroš Aleksić Uroš osvojila je ukupno 1839,6 kruga i u teškoj borbi zauzela prvo mesto. Članice ženske juniorske ekipe u sastavu Teodora Vukojević, Milica Ristić i Dušica Pantelić osvojile su ubedlјivo prvo mesto sa ukupno osvojenih 1862,1 krugova.   

U takmičenju mikseva puškom zlato je pripalo timu “Čika Mate”, Teodori Vukojević i Marku Ivanoviću, koji su bili bolji od druge ekipe “Novo Sada 1790”, a bronza je pripala prvom timu “Novog Sada 1790”. 

Posle uspešnog nastupa na održanom državnom juniorskom prvenstvu, članovi juniorske ekipe “Čika Mate“ nastavlјaju sa treninzima i pripremama jer ih u narednom periodu očekuju: Drugo kolo kupa SSS B program na 10m, Regionalno prvenstvo, Seniorsko prvenstvo, Treće kolo Kupa SSS B program, Prvenstvo Srbije B program, Finale kupa SSS...

Galerija slika