SportFoto: Facebook/KŽKK Radnički 2016

Juniorke “Radničkog 2016” šampionke regiona Centralne Srbije

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Petak, 16 03 2018

Juniorska ekipa Kragujevačkog ženskog košarkaškog kluba “Radnički 2016” šampion je Košarkaškog regiona Centralne Srbije i obezbedila je plasman na finalni turnir prvenstva države, pošto je nadjačala gradskog rivala “Šumadiju”, rezultatom 80:46.  

Na ovom meču najefikasnija je bila Cvijović sa 39 poena, a sledi je Mehović sa 22. U listu strelaca upisale su se i Karalazić sa šest, Rapović sa pet, kao i Gavrilović i Milosavljević sa po četiri poena. 

Prošle sezone nam je izmakao finalni turnir. Iako smo bile prvakinje regiona, morale smo u doigravanje protiv ŽKK “Kraljeva”, gde smo izgubile. Pred početak ove sezone postavili smo sebi cilj, a to je da se nađemo među osam najboljih juniorskih ekipa u Srbiji, što smo na kraju i ispunile. Mislim da ćemo biti najmlađa ekipa na završnom turniru, jer će i sledeće sezone naša juniorska ekipa biti u istom sastavu pošto nemamo nijednu igračicu rođenu 1999. godine. Čestitam mojoj ekipi, treneru i upravi na ovom uspehu, i nadam se da ćemo na završnom turniru dostojno predstavljati naš grad i klub. Čestitam i ekipi “Šumadije” na fer i korektnoj borbi”, izjavila je kapiten juniorki “Radničkog 2016”, Neda Rapović. 

Juniorke “Radničkog 2016” takmičenje u ligi su završile sa jednim porazom od “Paraćina” u gostima, a po dva puta su pobedile “Šumadiju”, ŽKK “Radnički” i “Smederevsku Palanku”.

Kada se uzme u obzir da su ove devojke dve godine zajedno, a da pri tome nemamo nijednu igračicu rođenu 1999. godine, ovo je jedan veliki uspeh. Sa samo jednim porazom i sedam pobeda smo osvojili ovu ligu i plasirali se na završni turnir. Raduje me činjenica da će ista juniorska ekipa biti i sledeće godine na okupu. Turnir je u maju i trudićemo se da se dobro pripremimo, a šta će biti onda - videćemo. Čestitam svojim igračicama. Zaslužile su ovo!”, kaže trener juniorki “Radničkog 2016”, Nikola Despotović. 

Izabranice trenera Nikole Despotovića na finalnom turniru prvenstva države nadmetaće se sa još sedam najboljih juniorskih ekipa Srbije. Još uvek nije poznato ko će biti domaćin turnira, planiranog za maj, kako ni konačan spisak učesnika. Za sada je jedino poznato da će, pored “Radničkog 2016”, na ovom turniru učestvovati “Crvena zvezda”, “Radivoje Korać”, “Proleter” iz Zrenjanina i Novosadska ŽKA.