SportFoto: RK Radnički 1964

Kadetski reprezentativac Vučko Mrvović pojačao “Radnički 1964”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Ponedeljak, 17 12 2018

Kadetski reprezentativac Vučko Mrvović novo je pojačaje lidera jesenjeg dela Super B lige Srbije, Rukometnog kluba “Radnički 1964”. Iz kluba poručuju da je angažman Mrvovića nastavak orijentacije Kragujevačkog superligaša da, pored borbe za najviši plasman, radi na stvaranju i dovođenju mladih i talentovanih igrača u prvi tim, koji će predstavljati osnovu u daljoj budućnosti.

Radi se o mladom i izuzetno perspektivnom igraču koji igra na poziciji levog beka. Pratio sam njegov razvoj od državnog prvenstva generacije 2001. gde je bio nosioc igre ekipe “Rudara” iz Kostolca. Odlikuje ga razoran i precizan šut, agresivnost u odbrambenim zadacima i što je najbitnije velika želja za napretkom i usavršavanjem. Svojim igrama je zaslužio i opravdao poziv u kadetsku reprezentaciju i mišljenja sam da je zalog za budućnost, kako Radničkog, tako i srpskog rukometa”, izjavio je šef stručnog štaba “Radničkog 1964”, Aleksandar Radosavljević.

Mrvović je rukometom počeo da se bavi sa 9 godina u rodnoj Smederevskoj Palanci, a u karijeri je nastupao i za Rudar iz Kostolca.

Izrazio bih zahvalnost šefu stručnog štaba Aleksandru Radosavljeviću na ukazanom poverenju. Zadovoljstvo je biti deo njegovog tima. Očekujem da će mi rad u Kragujevcu pružiti jedno novo iskustvo u smislu zdrave konkurencije, pri čemu mislim na saigrače približnog godišta. Nadam se da će moje iskustvo iz kadetske reprezentacije (od skora) i nastupa u Super ligi doprineti ulasku Radničkog u viši rang. Odluka da pređem u niži rang takmičenja je jedna od onih u smislu još većeg izazova, a upravo na tom putu sam se i pronašao sa trenerom Radosavljevićem. Njegova vizija modernog rukometa, sa eksplozivnim napadom i agresivnom odbranom se podudara sa mojim željama. Za sve navedeno od velike važnosti je i podrška uprave kluba na čelu sa direktorom Stavrom Raškovićem”, rekao je Vučko Mrvović. 

Podsetimo, rukometaši "Radničkog 1964" jesenji deo sezone u Super B ligi Srbije završili su na prvom mestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom.