SportFoto: RK Radnički 1964

Kamp Kop 2018: Uspešno okončan kamp „Radničkog 1964“ na Kopaoniku

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Četvrtak, 16 08 2018

Rukometni klub “Radnički 1964” uspešno je organizovao prvi po redu "Kamp Kop 2018" na Kopaoniku, a na njemu je učestvovalo oko 60 dece i 5 trenera iz kragujevačkog kluba.      

U cilju popularizacije rukometa i nameri da se što većem broju mališana približi ovaj trofejni sport, “Radnički 1964” je tokom dvogodišnjeg postojanja pokrenuo brojne aktivnosti, namenjenih uglavnom deci školskog uzrasta. “Kamp Kop 2018“ je jedan od njih, deca iz „Radničkog 1964“ boravila su sedam dana na Kopaoniku. 

Održano je ukupno 35 treninga, deca su bila podeljena u tri starosne grupe, sticali nova znanja, družila se, osetila timski duh koji treba da ih još više poveže i napravi neophodnu hemiju za godine koje nadolaze. Sledeće godine ćemo se potruditi da broj dece bude još veći, uspostavićemo saradnju sa klubovima u okruženju i raditi na stvaranju još boljih uslova za rad na kampu. Posebno bih se zahvalio kolegama trenerima, direktorki Mariji Lojpur i osoblju odmarališta na Kopaoniku na svesrdnoj saradnji u sprovođenju plana i programa rada, nadamo se uspešnoj saradnji i u godinama koje dolaze. Najvažnije je da su deca zadovoljna boravkom i radom na kampu, što nam daje dodatnu snagu da budemo još bolji i uspešniji u budućnosti i obučimo što je moguće veći broj igrača za naš klub. Takođe, posebno bih se zahvalio našem bivšem igraču, a sada kondicionom treneru u Luksemburgu, Žiki Jovanoviću koji je održao predavanje o važnosti ishrane, oporavka, kao i fizičke spreme sportista, sa posebnim osvrtom na profesionalno bavljenje sportom i odricanjima koja sportisti imaju u toku svoje karijere“, izjavio je trener Dragan Študer, koji je ujedno bio i rukovodilac kampa.

Čelnici Rukometnog kluba „Radnički 1964“ se nadaju da će kamp da zaživi i preraste u tradicionalni, kao i ostale rukometne akcije koje organizuju.