SportFoto: Slavoljub Radojević

Kenijac pobednik Kragujevačkog polumaratona

Autor: Branko Vukašinović
14:10 | Ponedeljak, 02 10 2017

Pobednik petog Kragujevačkog polumaratona je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo koji je istrčao 21 kilometar za 1:06:42, dok je najbolja u ženskoj konkurenciji bila proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić sa rezultatom 1:13:29.   

U muškoj konkurenciji drugoplasirani je bio Haris Ajdarević iz Novog Pazara sa rezultatom 1:13:17, a treće mesto je pripalo Kragujevčaninu Darku Živanoviću koji je polumaraton istrčao za 1:13:29. 

U ženskoj konkurenciji srebro je pripalo Teodori Simović iz Novog Pazara sa vremenom od 1:18:05, dok je bronzu na polumaratonu osvojila Beograđanka Nora Trklja sa rezultatom 1:24:55.   

Maratonci su trčali centralnim gradskim ulicama, Zorana Đinđića - Nikole Pašića - 27. marta - Lepeničkim bulevarom do Metroa gde je napravlјen zaokret, odakle su se maratonci vratili nazad pored Knjižare “Most“. Trčala su se četiri kruga koja ukupno čine deonici dugu 21 km.  Ovogodišnji polumaraton, čiji je promoter bio kragujevački sportista Milutin Stefanović, ujedno je bio i Državno prvenstvo Srbije u trci na 21 kilometar. 

U okviru Kragujevačkog poumaratona Crveni krst je organizovao akciju “Za srećnije detinjstvo”, kao i istoimena trka za osnovce i srednjoškolce. U katerogiji od 1. do 4. razreda, pobednici trke su Todor Milenković, 7/2, OŠ “Dositej Obradović“, Maša Marinković, 3/4, OŠ “Treći kg batalјon“ i Mijat Avdičević, 3/3, OŠ “Vuk Karadžić“, dok su u kategoriji starijih osnovaca i srednjoškolaca Dušan Kostić, David Milenkovi i Uroš Adamović.

Trka je bila humanitarnog karakter jer je sav prihod od prodatih startnih brojeva namenjen za pomoć ugroženoj deci.

Povodom Međunarodnog dana starijih, 1. oktobra, a pre starta trke “Za srećnije detinjstvo”, Crveni krst je organizovao i šetnju veterana kao vid promocije međugeneracijske solidarnosti.