SportFoto: Facebook/Extreme sports club `Kragujevac`

Klub ekstremnih sportova Kragujevac trijumfovao u Zasavici, osvojeno 14 medalja (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 05 04 2019

Članovi Kluba ekstremnih sportova Kragujevac osvojili su 14 medalja, devet zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu, na Prvenstvu Srbije u kros duatlonu, koje je ujedno bilo i prva trka za Kup srpske trijatlonske unije, a održano je u Specijalnom rezervatu prirode “Zasavica”, kod Sremske Mitrovice. Najuspešniji su bili Marijana Urošević i Strahinja Trakić sa po dve osvojene zlatne medalje. 

Zlatom su se okitili Maša Marković u kategoriji starijih pionira, Veljko Maksimović  u kategoriji do 23 godine starosti, Vladimir Potrić u kategoriji iznad 30 godina starosti, Marko Pavlović u kategoriji iznad 40 godina starosti, Aleksandar Marić u kategoriji iznad 50 godina starosti, a Marija Urošević i Filip Trakić u dve kategorije, apsolutnoj i  od 18 do 30 godina starosti. 

Srebro je pripalo Dušanu Pavloviću u kategoriji starijih kadeta, Dušanu Kostoviću u kategoriji do 23 godine starosti, Vladimiru Potriću u apsolutnoj kategoriji i Predragu Pejoviću u kategoriji od 18 do 30 godina starosti. 

Bronzu je osvojio Veljko Maksimović u apsolutnoj kategoriji 

Mi smo dvomesečni pripremni period uradili u Alanji u Turskoj. Očigledno da smo pripreme dobro odradili, pošto smo odlično krenuli sa rezultatima na samom početku sezone. Ove godine ćemo akcenat staviti na paratriatlon, jer kreće sakupljanje bodova za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Plan nam je da učestvujemo na trkama u Japanu, Kanadi, Francuskoj, Švajcarskoj, Španiji i možda Turskoj. Ovaj period od godinu dana je jako bitan, očekujemo da se plasiramo na Olimpijske igre. Ako nastavimo sa ovakvom formom i rezultatima bićemo ozbiljni igrači za osvajanje medlaje na Olimpijskim igrama u Tokiju”, rekao je za InfoKG predsednik Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, Marko Pavlović. 

Članovi Kluba ekstremnih sportova Kragujevac sada se pripremaju za drugu trku za Kup srpske trijatlonske unije, koja će biti održana 14. aprila u Beogradu.

Galerija slika