SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši ponovo prebacili „stotku“, poklekla Mladost iz Smederevske Palanke

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 08 12 2019

Košarkaši Radničkog zabeležili su još jednu ubedljivu pobedu u svom „Jezeru“. Snagu kragujevačkog tima ovoga puta osetila je Mladost iz Smederevske Palanke, koja je ispraćena sa 28 poena razlike – 106:78.

Na listi strelaca u kragujevačkom timu izdvojio se Andreja Stevanović sa 20 poena. Poen manje postigao je Ivan Nedeljković, a na 17 poena zastali su kapiten Raško Katić i izuzetno šuterski raspoloženi Lazar Marković. Spisak igrača Radničkog sa dvocifrenim učinkom zaključio je Pavle Jokić sa 10 postignutih poena. Najzapaženiji u gostujućem sastavu bio je Bratislav Paunović sa 22 poena. Vuletić je postigao 15, Ilić 14, a Žigon 12 poena.

Kragujevčani su tako bez većih problema preskočili još jednu prepreku ka svom konačnom cilju, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije.

Radnički je večerašnjom pobedom zadržao čelnu poziciju na tabeli Druge lige Srbije sa 19 bodova, koliko ima i Zemun Fitofarmacija. Do kraja prvog dela sezone ostalo je da se odigra još tri kola, a Kragujevčani, čini se, imaju realne šanse da u Novu 2020. godinu uđu sa liderske pozicije.

Do kraja prvog dela sezone očekuje ih izuzetno teško gostovanje Slogi u Kraljevu, što će biti možda i derbi polusezone. 
  
Narednog vikenda ekipu Igora Todorovića očekuje gostovanje ekipi Proleter Naftagasa u Zrenjaninu.