SportFoto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Košarkaši “Radničkog” pobedom se oprostili od KLS

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 09 04 2018

Košarkaši “Radničkog” savladali su u poslednjem, 26. kolu Košarkaške lige Srbije ekipu “Sloge” u Kraljevu sa 92:82. Kragujevčani su se ovim trijumfom nažalost oprostili od Košarkaške lige Srbije, zbog loših rezultata srpskih klubovna na turniru ABA 2

Najefikasniji u kragujevačkoj ekipi bili su Demčešen i Beader sa po 15 poena, slede ih Pavlović i Lalović sa po 13 poena, Popović je zabeležio 12, a Milosavljević i Jovanović po 11 poena. Pobeda u Kraljevu bila je sedmi trijumf Kragujevčana u Košarkaškoj ligi Srbije. 

I bez Kolmena uspeli smo, uprkos celoj situaciji, da pobedimo i završimo sezonu osvajanjem bodova, drugi put u duelu sa Slogom. Otvorili smo utakmicu malo slabije, ali smo igrali kao na treningu - bio je dobar protok lopte, imali smo dosta kontra napada, a sve to iako utakmica nije imala rezultatski značaj. Skupili smo volju i snagu i došli u Kraljevo da završimo sezonu kako treba. Cela sezona je bila burna, bilo je i previše uspona i padova. Pokazali smo da možemo sa svima da igramo, da smo kadri da pružamo partije kao pravi tim, dostojan ranga u KLS. Žao mi je, kao i svima, što je F4 turnir ABA 2 lige uticao na ovakav rasplet, što se ovako završava, ali, kako kažu, ko zna zašto je sve ovo dobro. Jedno je nesumnjivo, koji god rang igrali igrači KKK Radnički će uvek davati maksimum i ostavljaće srce na terenu za ime i grb ovog kluba”, izjavio je za klupski sajt kapiten “Radničkog”, Đorđe Milosavljević.

Na kraju se Milosavljević u ime saigrača i stručnog štaba “Radničkog” zahvalio svim prijateljima, upravi i navijačima za veliku podršku. Dodao je i da su dostojno završili treću sezonu u postojanju KKK “Radnički” i najavio da je nova sezone tu za nove pobede.