SportFoto: kkkradnicki.com

Košarkaši “Radničkog” poraženi od “Tamiša”

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 16 10 2017

Košarkaši “Radničkog” poraženi su u prvom kolu Košarkaške lige Srbije od ekipe “Tamiša” u Pančevu, rezultatom 85:81.   

Najefikasniji u kragujevačkoj ekipi bio je Jovanović sa 29 poena, a dvociferni su bili i Lalović sa 16 i Pavlović sa 15 poena. U ponedničkom timu prednjačio je Mitrović sa 14 poena, Sočanac je zabeležio 13, a Smiljanić i Knežević po 12 poena.  

Trener KKK “Radnički” Zoran Todorović ocenjuje da je utakmica odigrana protiv spremnije ekipe, koja je okupljena u avgustu i odigrala desetak pripremnih utakmica. 

Iznenadili smo mnoge, ali smo znali da možemo da odigramo ovako, u celini gledano. Psihološki smo se dobro spremili i ušli u utakmicu kako treba, pa smo osvojili tu prvu četvrtinu. Popustili smo u drugoj deonici, imali su rešenja "pika" koja smo slabije branili. Gubitak koncentracije je koštao izgubljenih lopti i lošijih šuteva, a tražio sam da igramo loptom napred, sa više koševa - to košarku čini lepom. Primetan je bio nedostatak "četvorke", Pavlović je odigrao 40 minuta i to se osetilo na kraju kad smo prodali loptu... Moramo da budemo zadovoljni, ne rezultatom, ali ovom igrom. Tačno smo znali i gde nam preti opasnost i gde treba da napadamo. Menjali smo uglove napada, jer su nas oni dosta usmeravali, pokušavali smo centralnim pikom da rešavamo i da dobijemo na širini. Jovanović je odigrao maestralno na poziciji 1, pored tih 30-ak poena odličan je bio i u odbrani. Jesmo se i ispromašivali, žalićemo za tim, ali imamo dobru hemiju, vidi se da radom možemo da dođemo do rezultata. Dobro iz meča je što su igrači iz Srpske lige uvideli da mogu da odigraju svoju rolu, a ja želim na svakog igrača da računam, pa nek je to doprinos i od pet minuta”, izjavio je za klupski sajt Todorović. 

KKK “Radnički” u sledećem kolu Košarkaške lige Srbije dočekuje ekipu “Beovuka 72”. Meč je na programu u petak, 20. oktobra, od 20 časova u hali “Jezero”, a cena ulaznice je 200 dinara.