SportFoto: kkkradnicki.com

Košarkaši “Radničkog” savladali ruski “Spartak”

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 29 09 2017

Košarkaši “Radničkog” pobedili su u kontrolnoj utakmici u hali “Jezero” ruski “Spartak” iz Sankt Peterburga, rezultatom 79:71. Najefikasniji u kragujevačkoj ekipi bio je Ćurčić sa 16 poena, a sledi ga Vasojević sa 11, dok su Jovanović i Popović zabeležili po 10.   

Trener Kragujevačkog košarkaškog kluba “Radnički”, Zoran Todorović, zadovoljan je postignutim rezultatom na ovom meču, ali dodaje da nema mesta euforiji, jer, kako kaže, mora dalje da se napreduje.   

Dobro smo otvorili utakmicu i držali kontrolu do poslednje četvrtine. Moramo da budemo zadovoljni ovim što smo uradili za desetak dana i prikazali na meču. Imamo mnogo prostora za napredak, videćemo u kom ćemo sastavu da nastupamo dalje. Sa nekim igračima još nismo ugovorili saradnju. Kad je prvi centar ispao zbog penala izgubili smo igru ispod table, i u skoku, i u napadu, posebno u trčanju, nismo štitili reket. Nisam zadovoljan igrom Todorovića - očekujem da se popravi, neophodan nam je kao "osigurač" uz Demčešena. Još nemamo tu širinu sa "četvorke". Oni su dosta ubacili, dobro su preuzimali, što smo probali da rešimo. To je dobro radio Vasojević, ali se malo povredio, pa nisam hteo da ga žrtvujem. Dužnost je preuzeo Lalović koji ih je dobro "pročitao". Bilo je grešaka, mladi Jovanović je bespotrebno hteo da zaključi utakmicu, pa su se oni spustili na manje od deset poena razlike. Vasojević je potvrdio da na njega možemo ozbiljno da računamo, najveći je "kapitalac" u ovoj ekipi. Od Pavlovića očekujem više, on je još umoran od igre za reprezentaciju, malo je oborio formu, treba ga sačekati. Karadžić je periodično bio onaj kakav nam treba, bilo je promašaja, ali se nazire da on to može. Imaćemo dosta individualnih treninga sa igračima na koje računam, jer je ovo i njima šansa da pokažu svoj kvalitet. Utakmicom sam zadovoljan, jesmo pobedili Spartak, ali nema mesta euforiji. Moramo dalje da napredujemo i da igramo što bolje”, izjavio je za klupski sajt Todorović.