SportFoto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Košarkaši “Radničkog” upisali prvu pobedu u KLS-u

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Ponedeljak, 11 12 2017

Košarkaši “Radničkog” upisali su prvu ovosezonsku pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije i posle 10 vezanih poraza obradovali navijače, pošto su u utakmici 11. kola savladali ekipu “Beograda”, rezultatom 76:75.  

Ti željeni bodovi su konačno tu, dugo je čekana pobeda. Od kraja prve, pa do polovine četvrte četvrtine kontrolisali smo utakmicu jako dobro, imali smo vođstvo. Međutim, u finišu se probudio Jovanović, ušlo je par šuteva. To je tako, uđe neki strah u ekipu od pobede, to se manifestuje ovakvim padom. Videli ste koliko jedan tajm-aut menja tok utakmice i rezultat, a na pola sekunde može da se postigne koš iz prenosa lopte. Dobro je, zadovoljan sam, čestitam momcima iz sveg srca. Mnogo nam znači ova pobeda, mogla bi da nam otvori bolji niz utakmica. Hvala publici, tako se bodri klub. Daće Bog da ih bude još više i da ovde bude još bolje, da im mi vratimo boljim rezultatima. Čestitam kolegi Kostiću i ekipi OKK Beograd, momci su nakon isključenja Nešovića, izuzetno korektnog momka, odigrala fer”, izjavio je za klupski sajt trener KKK “Radnički”, Bojan Kusmuk.

Najkorisniji igrač utakmice u kragujevačkom timu bio je Kolmen sa 27 poena, a slede ga Pavlović sa 13  i Jovanović sa 10 poena. Za prvu pobedu su zaslužni i Beader sa sedam, Luković sa pet, Demčešen, Lalović i Popović sa po četiri i Kaljević sa dva poena. U gostujućoj ekipi najefikasniji bio je Đoković sa 21 poenom, dok je Vujović zabeležio 13, a Jovanović 12 poena.

Prvo bih čestitao saigračima, treneru i stručnom štabu na zasluženoj pobedi. Utakmica je bila izuzetno teška i naporna za nas. Mogli smo da je rešimo i u ranijem periodu, ali smo malo pali pred kraj, verovatno zbog velike želje za pobedom. Prelomila je dobra koncentracija i timska igra. Zahvalio bih se kragujevačkoj publici što nas podržala u velikom broju”, rekao je za klupski sajt igrač KKK “Radnički”, Ivan Demčešen.

Kragujevčani u pretposlednjem kolu polusezone gostuju Zlatiboru 16. decembra, a u poslednjoj utakmica jesenjeg dela prvenstva odmeriće snage sa “Slogom” u hali “Jezero” 23. decembra.