SportFoto: Facebook/KŽKK Radnički 2016

Košarkašice “Radničkog 2016” jesenje šampionke Druge lige Jug B

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 26 12 2017

Košarkašice “Radničkog” savladale su u utakmici 11. kola Druge lige Jug B leskovačku ekipu “Aktavis akademije”, rezultatom 88:52, a trijumfovale su i u zaostalom meču protiv ekipe “Hajduk Veljka” sa 92:43. Kragujevčanke su bez poraza okončale polusezonu i na taj način postale šampionke jesenjeg dela Druge lige Jug B. 

“Radnički 2016” je u zaostaloj utakmici, 10. kola Druge lige Jug B, pobedio na domaćem terenu ekipu “Hajduk Veljak” iz Negotina, rezultatom 92:43. Najefikasnija na tom meču bila je Cvijović sa 26 poena, a slede je Todorović sa 20, Milošević sa 17, Matorkić sa 13 i Mehović sa 11 poena. 

Kragujevčanke su trijumfovale i na utakmici 11. kola Druge lige Jug B, pošto su nadjačale Leskovčanke sa 88:52. U timu trenera Vesne Despotović i na ovom susretu prednjačila je Cvijović sa 17 poena, a dvocifrene su bile i Milošević sa 16, Mehović sa 14, Matorkić sa 13. 

Ušli smo malo opuštenije u utakmicu i prvih nekoliko minuta igrali smo loše, ali brzo smo se vratili i uspostavili našu igru. Ovo je ujedno bili i poslednja utakmica u ovoj godini i srećna sam što godinu završavamo bez poraza u seniorskoj konkurenciji. Isto tako smo bez poraza i u juniorskoj ligi, dok u kadetskoj imamo jedan poraz. Mogu reći da je ovo jako uspešna godina za nas. Predstoji nam mala pauza, a onda krećemo sa pripremama za drugi deo sezone. Želim da se zahvalim svima u klubu počevši od uprave, trenera i igračica, koje su iznele celu ovu godinu. Protivniku želim svu sreću u daljem takmičenju”, izjavila je trener “Radničkog 2016”, Vesna Despotović. 

Košarkašice “Radničkog 2016” na kraju polusezone nalaze se na prvom mestu na tabeli sa 20 bodova i ujedno su šampionke jesenjeg dela prvenstva. Nastavak takmičenja u Drugoj ligi Srbije Jug B zakazan je za 27. januar.