SportFoto: Facebook/Arhiva-KŽKK Radnički 2016

Košarkašice “Radničkog 2016” savladale “Palanku 2012”

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Ponedeljak, 16 10 2017

Košarkašice “Radničkog 2016” pobedile su u utakmici prvog kola Druge lige Jug B ekipu “Palanke 2012”, rezultatom 88:52.

Igrali smo dobro, ali može to još mnogo bolje, svih 12 igračica je dobilo šansu da igra. Okrećemo se spremanju za sledeću utakmicu gde nas očekuje neugodno gostovanje u Leskovcu. Čestitam Palanci na fer i korektnoj borbi”, izjavila je Vesna Despotović. 

Najefikasnija u kragujevačkoj ekipi bila je Sara Milošević sa 21 pogotkom, a slede je Mehović sa 20 i Cvijović sa 18, dok su Matorkić i Trišić postigle po 10. 

Od početka utakmice smo igrale skoncentrisano i cilj nam je bila pobeda. Nismo dopustile protivnicama da preokrenu rezultat do samog kraja. Drago mi je što je trener Vesna Despotović pruzila šansu svim igračicama tima već u prvom kolu. Čestitam svojim saigračima na pruženom maksimumu i što smo pobedom otvorile prvenstvo. Zahvalila bih se publici koja je došla da nas bodri i čestitala bih igračicama Smederevske Palanke na fer i korektnoj borbi”, rekla je Sara Milošević.

Kragujevački ženski košarkaški klub “Radnički 2016” u sledećem kolu putuje za Leskovac, gde će odmeriti snage sa “Actavis akademijom”.