SportFoto: Facebook/KŽKK Radnički 2016

Košarkašice “Radničkog 2016” spremne za doigravanje za plasman u PLS

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Četvrtak, 15 03 2018

Košarkašice “Radnočkog 2016” spremne su za doigravanje za plasman u Prvu ligu Srbije. Tim Vesne Despotović na konačnoj tabeli Druge lige Jug B zauzeo je drugo mesto sa 35 bodova, a isto toliko ima i njihov gradski rival “Radnički”,koji je na prvom mestu zahvaljujući boljoj koš razlici u međusobnim duelima. 

Košarkašice Vesne Despotović drugu godinu zaredom učestvuju u doigravanju za plasman u Prvu ligu Srbije, pa sada očekuju da će trijumfovati. 

Spremamo se za play-off koji počinje sledeće nedelje. Ulazimo sa jednim porazom, ali još ništa nije gotovo. Imamo još osam kola do kraja gde nas čekaju jako teška gostovanja. Prvi cilj je bio vrh tabele i to smo ispunili, sada idemo dalje u borbu za što bolji plasman i ulazak u viši rang. Za sada smo izborili plasman u Jedinstvenu B ligu koja će se igreti od naredne sezone”, izjavila je Vesna Despotović. 

Pored dva kragujevačka tima, u play off-u će snage odmeriti i ekipe “Gimnazijalac” i “Paraćin”, kao i četiri najbolje ekipe iz Druge lige Jug A. Play off faza počinje 24. marta, a biće okončana 29. aprila, kada će biti poznato ko je izborio plasman u viši rang. 

Inače, “Radnički 2016” trebalo je da u poslednjoj utakmici Druge lige Jug B odmeri snage sa ekipom “Hajduk Veljka” u Negotinu. Do ovog susreta nije došlo, jer domaćin nije obezbedio odgovarajuće uslove za igru, pa je utakmica registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Kragujevčanki.