Sport

Košarkašice „Radničkog 2016“ trijumfovale u gradskom derbiju

Autor: InfoKG
09:14 | Utorak, 05 12 2017

Košarkašice “Radničkog 2016” pobedile su u utakmici osmog kola Druge lige Jug B ekipu “Radničkog”, rezultatom 59:49. 

Utakmica je bila teška. Početak susreta bio je loš za nas, ali znala sam da će devojke to da preguraju. Mislim da je presudilo naše iskustvo i činjenica da smo za nijansu homogenija ekipa u odnosu na rivala. Predstoje nam još tri utakmice do pauze od mesec dana, koja će nam dobro doći da napunimo baterije pred nastavak borbe za viši rang takmičenja”, izjavila je trener “Radničkog 2016”, Vesna Despotović.  

Najefikasnija u “Radničkom 2016” bila je Sara Milošević sa 20 poena, a slede je Minela Mehović sa 16 i Mina Matorkić sa 11 poena. U ekipi “Radničkog” prednjačila je Jelena Trifunović sa 26 poena, dok je Aleksandra Jevrić sa 11 poena. 

Kao i svaki derbi, i ovaj je nosio određeni pritisak, koji je kod nas bio još izraženiji budući da smo prošle sezone dobile oba derbija. Mislim da su košarkašice ŽKK Radničkog malo pregorele u želji da dođu do pobede. Na kraju su odlučile nijanse i malo više sportske sreće, kao i naša velika želja za trijumfom”, rekla je košarkašica “Radničkog 2016”, Sara Milošević.

U sledećem kolu tim Vesne Despotović putuje za Negotin, gde će odmeriti snage sa ekipom “Hajduk Veljka”, a ekipa Nenada Milovanovića dočekuje “Gimnazijalac” iz Pirota.