Sport

Košarkašice “Radničkog 2016” trijumfovale u Kruševcu

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Ponedeljak, 20 03 2017

Košarkašice “Radničkog 2016” pobedom su okončale ligaški deo takmičenja u Drugoj ligi Srbije – Jug B, a savladale su “Bagdalu” u Kruševcu, rezultatom 73:36. Na taj način izabranice Vesne Despotović su zauzele drugo mesto na tabeli i izborile plasman u play-off.

U kragujevačkoj ekipi najefikasnija je bila Marija Novak sa 19 poena, dok je poen manje postigla Sara Milošević. Dvocifrene su bile i Mehović sa 15 i Cvijović sa 13 poena.

"Završili smo regularni deo sezone pobedom nad mladom ekipom Bagdale. Ispunili smo prioritetni cilj koji smo zacrtali na početku sezone, a to je plasman u vrh tabele i plej-of. Za klub koji postoji nešto manje od godinu dana, ovo je sjajan rezultat. Devojke su od početka do kraja dale svoj maksimum i ja im se zahvaljujem na tome. U plej-of ulazimo sa drugog mesta i borićemo se za svaku pobedu, baš kao i u regularnom delu sezone", izjavila je Vesna Despotović.

Takmičenje u play-off-u počinje sledeće nedelje, a plasman u Prvu žensku ligu Srbije izboriće samo prvoplasirani timovi iz severne i južne grupe.

“Radnički 2016” je u juđnoj grupi zajendo sa ekipama “Bor”, “Gimnazijalac” iz Pirota, “Ljubovija”, “Duga” iz Šapca i “Loznica”.

*Izjava preuzeta sa Facebook stranice KŽKK Radnički