SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog bez plasmana u polufinale Kupa Srbije

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 13 01 2020

Košarkašice Radničkog nisu uspele da se plasiraju na završni turnir Kupa Srbije, pošto su na svom parketu pretrpele poraz u četvrtfinalnom duelu sa Ženskom košarkaškom akademijom iz Novog Sada, rezultatom 58:67.

Mada su uoči ovog susreta slovile za favorita, Kragujevčanke ovaj epitet nisu opravdale na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“.

Mnogo toga nije funkcionisalo u ekipi Nenada Milovanovića. U napadu, košarkašice Radničkog su pored slabe produkcije sa niskog posta, teško rešavale situacije „jedan na jedan“ pri „mis-meču“, a u drugom poluvremenu ih ni šut nije služio. Što se tiče igre u odbrani, Kragujevčanke su protivniku dozvolile veliki broj ofanzivnih skokova i ekstra poseda, a prilično loše su branile i situacije „jedan na jedan“. Rezultat svega bio je ovaj poraz koji sigurno da boli, ali ujedno predstavlja vredno iskustvo i opomenu da se ovako slaba partija više ne ponovi.

Trener Radničkog Nenad Milovanović bio je vidno razočaran posle eliminacije njegovog tima iz Kupa Srbije.

Zaslužena pobeda ekipe ŽKA, koja je odigrala sa više želje i žara u odnosu na nas. Ja sam lično bio veliki optimista uoči ove utakmice, bez obzira na sve promene u našem timu. Međutim, mi smo igrali kao da imamo tegove na nogama. Užasno smo branili situacije „jedan na jedan“, loše smo komunicirali u odbrani, stvarno katastrofalna partija. Mislim da je za nas važno to što smo obezbedili opstanak u ligi, jer teško da bismo sa ovakvom igrom ostvarili još neku pobedu do kraja prvenstva”, konstatovao je Milovanović.

Pobednički tim predvodila je doskorašnja juniorska reprezentativka Ana Perić sa 22 poena i 11 skokova. Značajan doprinos pobedi novosadskog tima dala je i iskusna Iva Roglić sa 12 poena i 17 uhvaćenih lopti, a isti broj poena (12) ubacila je i Nikolija Jovanović.

U ekipi trenera Nenada Milovanovića dvocifren učinak ostvarile su Snežana Čolić i Bojana Stevanović sa po 11 poena. Stevanovićeva je imala i 10 uhvaćenih lopti.

Pored ekipe ŽKA, plasman u polufinale Kupa Srbije obezbedili su još i Vrbas Medela i Radivoj Korać, dok će poslednji učesnik završnog turnira biti poznat nakon duela Kraljevo – Crvena zvezda Kombank, koji se igra sutra u kraljevačkoj Hali sportova.