SportFoto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog bez rešenja za Jovanu Adamović

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 17 02 2020

Košarkašice Radničkog nastavile su niz poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Ovoga puta Kragujevčanke su poklekle na gostovanju vicešampionu države, ekipi 021 iz Novog Sada, u utakmici 15. kola, a rezultat je bio 79:89. 

„Crvene“ su dostojno parirale Novosađankama u prvoj četvrtini, koju su završile u rezultatskom plusu – 22:21. Međutim, već u narednoj deonici ekipa Aleksandra Jovanovića stekla je dvocifrenu prednost sa kojom je otišla na poluvreme – 48:37.

Tokom treće četvrtine rezultatski zaostatak Kragujevčanki poprimio je još drastičnije razmere, naročito kada je domaćin izbio na maksimalnih „plus 20“ – 70:50. U tom trenutku već se mogao naslutiti pobednik, pa je trener vicešampiona Srbije malo „promešao karte“ u poslednjoj četvrtini, što je ekipa Radničkog iskoristila da ublaži poraz.

Kapiten ekipe 021 i najbolji strelac lige Jovana Adamović nemilice je „terorisala“ odbranu kragujevačkog tima, pa je utakmicu završila sa 34 poena i 16 skokova (indeks 42). Zapažena je bila i Marijana Čorto, kojoj je „za dlaku“ izmakao tripl-dabl, pošto je ubacila 17 poena, uz 9 skokova i isto toliko asistencija. Listu dvocifrenih u taboru vicešampiona države zaključila je Ana Ilić sa 11 poena.

Među izabranicama Nenada Milovanovića najraspoloženija za igru bila je Snežana Čolić sa 32 poena. Društvo joj je pravila Bojana Stevanović sa 21 poenom, a treća po efikasnosti u kragujevačkom timu bila je Jelena Jozić sa 11 poena.

Kragujevčanke su ovim porazom konačno ispustile petu poziciju na tabeli, koja sada pripada beogradskom Partizanu 1953, doduše, sa istim brojem bodova kao i kragujevački tim – 21, ali sa boljim međusobnim skorom.

Upravo će beogradske „crno-bele“ biti rivalke košarkašicama Radničkog sledećeg vikenda u hali „Gordana Goca Bogojević“.