SportFoto: Facebook/ŽKK Radnički -Kragujevac

Košarkašice Radničkog jače od Karaburme

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Utorak, 12 03 2019

Košarkašice Radničkog pobedile su u utakmici 15. kola Druge lige Srbije ekipu Karaburme u Beogradu, rezultatom 75:64. Na taj način, Kragujevčanke su upisale sedmu uzastopnu pobedu u Drugoj ligi Srbije. 

Veoma bitna pobeda za nas. Znali smo da nas čeka težak posao, ali smo ipak ušli mlako u meč, a ekipa Karaburme je to maksimalno iskoristila i nametnula svoj ritam. Probudili smo se u drugom poluvremenu, posebno što se rotacije i zagrađivanja koša tiče, pogodili neke bitne šuteve i slomili konačno odličan otpor domaće ekipe. Čestitao bih ekipi Karaburme na odličnoj utakmici, a mojoj ekipi na velikoj pobedi. Idemo dalje, čeka nas kraća pauza pa dve jake utakmice na našem terenu”, izjavio je trener ŽKK “Radnički”, Nenad Milovanović.  

Najefikasnije u kragujevačkoj ekipi bile su Nevena Dimitrijević sa 35 i Jelena Prvulović sa 25 poena. 

Znale smo da je ovo najteže gostovanje koje imamo u drugom delu sezone, i pored toga, loše smo ušle u meč i dozvolile protivniku da od samog starta meča nametne svoj ritam. Igrale su brzo, agresivno, mi nismo imale odgovor, i zbog tempa igre upale smo brzo u problem sa faulovima i rezultatski bile u minusu tokom celog prvog poluvremena. U drugom poluvremenu smo zaigrale našu igru, pojačale agresivnost i protivnik je brzo pao i psihički i fizički, što smo mi iskoristile i okrenule meč skroz u našu korist. Odigrale smo mirno i pametno do kraja i pobedili zasluženo. Česitamo ekipi Karaburme na sjajno odigranoj utakmici i borbenosti tokom celog meča”, izjavile su Nevena Dimitrijević i Jelena Prvulović.

Izabranice trenera Nenada Milovanovića trenutno se nalaze na trećem mestu na tabeli sa 22 osvojena boda, a toliko ima i Duga koja je na četvrtom mestu. ŽKK “Radnički” u sledećem kolu ugostiće ekipu Proletera 023.