SportFoto: Facebook/ŽKK Radnički -Kragujevac

Košarkašice “Radničkog” jače od Palančanki

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Ponedeljak, 19 02 2018

Košarkašice “Radničkog” savladale su u utakmici 15. kolu Druge lige Jug B ekipu “Palanke 2012”, rezultatom 76:62. Na taj način, Kragujevčanke su zabeležile 14. pobedu u ovoj sezoni. 

Malo smo opuštenije otvorili utakmicu, svesni da ćemo ostvariti lakšu pobedu, pa smo tako protivnika prelomili tek u drugoj četvrtini. Zadovoljan sam kako su moje igračice odigrale, uspeo sam da odmorim neke seniorke, pa su mlađe sad dobile veću minutažu nego pre. Čestitam protivniku na borbenosti tokom svih 40 minuta”, izjavio je trener “Radničkog”, Nenad Milovanović. 

U kragujevačkoj ekipi najefikasnija je bila Aleksandra Hasanović sa 18 poena, a dvocifrene su bile i Aleksandra Jevrić sa 15 i Neda Bezarević sa 11 poena. 

Od samog početka pokušavale smo da steknemo prednost. Zbog pada koncentracije imale smo dosta promašenih zicera i primljenih trojki, ali smo ipak uspele da vratimo svoju igru i zabeležimo još jednu pobedu. Sada se fokusiramo na pripreme za poslednja tri kola. Čestitke protivničkoj ekipi na fer igri, a saigračicama na borbenosti i pobedi”, rekla je košarkašica “Radničkog”, Aleksandra Hasanović.  

Tim trenera Nenada Milovanovića u sledećem kolu putuje za Leskovac, gde će odmeriti snage sa ekipom “Actavis academy”.