SportFoto: bor030.net

Košarkašice Radničkog pobednice memorijalnog turnira „Miodrag Prvulović-Žikajlo“

Autor: InfoKG
13:30 | Subota, 01 02 2020

Pionirska ekipa ŽKK Radnički, za ovu priliku pojačana kadetskom reprezentativkom Andrijanom Vuković, osvojila je prvo mesto na četvrtom po redu memorijalnom turniru „Miodrag Prvulović-Žikajlo“ u Boru.

Pored ekipe Radničkog, na ovogodišnjem turniru učestvovali su još i ŽKK Bor i ŽKK Đerdap iz Kladova. Kragujevčanke su u prvoj utakmici bile ubedljive protiv Đerdapa – 105:21, a potom su, u svojevrsnom finalu turnira, savladale i domaću ekipu Bora sa 60:55.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Mila Milojević iz ŽKK Bor, dok je epitet najboljeg strelca ponela Andrijana Vuković, članica pobedničke ekipe ŽKK Radnički.

Pehare i medalje dvema prvoplasiranim ekipama, Radničkom i Boru, uručio je Aleksandar Buđelan, predsednik Saveza sportova Opštine Bor. Medalje trećeplasiranoj ekipi Đerdapa, kao i individualna priznanja, dodelila je Jelena Prvulović, ćerka Miodraga Prvulovića, inače članica seniorske ekipe ŽKK Radnički, koja se nadmeće u Prvoj ženskoj ligi Srbije.

Za uspomenu na ovaj turnir, kapiten ŽKK Bor Mila Milojević je porodici Prvulović za uspomenu uručila uramljenu sliku ekipe ŽKK Bor koju je Miodrag Prvulović uspešno predvodio tokom osamdesetih godina. Takođe, kompanija „Zijin“ kao generalni sponzor turnira dodelila je porodici Prvulović bakarnu figuru rudara, koja simbolizuje Borski rudnik.

Aleksandru Buđelanu dodeljena je specijalna zahvalnica za pomoć i organizaciju turnira, a zahvalnice su dobili i svi klubovi učesnici turnira, portali KG sport.info, kosarka24.rs i bor030.net, TV Bor itd.

Turnir je održan u Sportskom centru „Bor“, a utakmice je pratilo oko stotinak gledalaca.

Izvor: spdradnickikragujevac.com