Sport

Košarkašice “Radničkog” slavile u Nišu

Autor: Branko Vukašinović
16:30 | Ponedeljak, 06 03 2017

Košarkašice “Radničkog” nadjačale su u utakmici 16. kola Druge lige Srbije - Jug B ekipu “Student 2” u Nišu, rezultatom 93:62.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Sofija Jovanović sa 20 poena, a slede je Višnja Stefanović sa 15, Neda Vasović sa 14, Neda Nikolić sa 11, Mina Vasović i Jovana Miletić sa po 8, Isidora Biševac sa 6, Nevena Vučković sa 4, Andjela Živadinović sa 3, Aleksandra Jevrić i Emilija Gajić sa po 2. U strelce se nije upisala jedino Marina Obradović, koja je imala svoj doprinos u pobedi sa 3 blokade.

Ovaj meč je prošao kao što smo očekivale. Znale smo da možemo da upišemo još jednu pobedu. Cilj nam je bio da se razigramo i da svaka igračica dobije zasluženu minutažu. U prvoj četvrtini smo stekli dobru razliku kako bi taj cilj i ostvarile. Naravno, za ovaj meč nismo zaslužne samo mi, već i odličan trener pored nas. Čestitam protivničkoj ekipi na fer i korektnoj borbi, a svojim saigračicama na pobedi”, rekla je Sofija Jovanović.

Želeli smo da otvorimo ovaj meč što bolje, a to smo i uradili, jer smo posle 3 minuta igre već imali 10 poena prednosti. Želja mi je bila da se sve igračice upišu na listu strelaca i skoro da smo uspeli u tome. Čestitam svojim igračicama na odličnoj igri, bile su nesebične, istrčale dosta kontri, dale veliko broj poena i sve vreme bodrile jedna drugu! Čestitam i domaćinu na fer i korektnoj igri. Pozvao bih naše verne navijače i sve prijatelje kluba, da se sledećeg vikenda okupe u hali, kako bi pozdravile ovu ekipu, na poslednjem meču kod kuće u ovoj sezoni, jer su ove devojke to zaslužile”, poručio je trener Nenad Milovanović.

Kragujevčanke u sledećem kolu dočekuju ekipu “Bagdala” iz Kruševca.

*Izjave preuzete sa Facebook stranice ŽKK Radnički -Kragujevac