SportFoto: BK Radnički

Kragujevački biciklisti osvojili 10 medalja u Čačku (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Četvrtak, 09 08 2018

Kragujevački biciklisti osvojili su ukupno 10 medalja, po četiri zlatne i bronzane i dve srebrne, na Prvenstvu Srbije u disciplinama brdska i kriterijum vožnja u Čačku. Biciklistima “Radničkog” pripalo je šest medalja, a “Ciklomanije” četiri odličja. Najuspešniji su bili Alekandar Marić sa dva osvojena zlata i sa po jednim najsjanijim odličjem Jana Jolović i Petar Anđelković.   

Biciklisti “Radničkog” na takmičenju u Čačku osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.   

U brdskoj trci Aleksandar Marić je u master C kategoriji osvojio zlato, mlađi poletarac Petar Anđelković srebro, a kadetkinja Sara Janković bronzu. U kriterijum vožnji u trci mastersa Marić je ponovo uzeo najsjajnije odličje, kao i Anđelković u trci mlađih poletaraca, dok je Nikoli Gvozdenoviću u trci mlađih seniora pripala bronza.     

Biciklisti “Ciklomanije” u Čačku su osvojili po jedu zlatnu i srebrnu medalju i dve bronze. 

Seniorka “Ciklomanije” Jana Jolović u brdskoj trci kroz cilj je prošla treća. U kriterijum vožnji Jolovićeva je osvojila titulu državne prvakinje ponovivši uspeh iz ranijih godina pa se sa pravom može smatrati specijalistkinjom za krivine i sprinteve kakvi se zahtevaju u kriterijumskoj trci. Masters Zoran Živković u ovoj trci okitio se srebrom, a kadetkinja Marija Jolović proglašena je trećom. 

Inače, četvoro takmičara “Radničkog” mlađi kadeti Vuk Drmanac i Aleksa Matić, kadet Milan Janković i kadetkinja Sara Janković pridružili su se ostalim kandidatima za reprezentaciju na kamp pripremama koje u Beogradu organizuje Biciklistički savez Srbije. Oni će tamo ostati do subote kada se vraćaju, kako bi u nedelju, 12. avgusta, nastupili na Dulenskom MTB maratonu.

Galerija slika