SportFoto: sattelevizija.com

Kragujevački biciklisti uspešni na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu na Srebrnom jezeru

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 01 03 2019

Prvenstvo Srbije u ciklo krosu održano je po peti put na Srebrnom jezeru kraj Velikog Gradišta u organizaciji Biciklističkog saveza Srbiji I Sportskog saveza opštine Veliko Gradište,na kome je učestvovalo 105 takmičara koji se takmičili u kategorijama od poletaraca do senior I mastersa.

Kod seniorki, od samog starta se odvojila Teodora Savić-Popović koja je iza sebe ubedljivo ostavila Maju Savić i Janu Jolović.

USPESI KRAGUJEVAČKIH TAKMIČARA: Veterani Radničkog Predrag Pejović i Aleksandar Marić bili su nauspešniji u kategoriji iznad 30, odnono 50 godina. Debitantkinja Radničkog Marijana Urošević bila je 4. među seniorkama. Za Ciklomaniju medalje su poneli Veljko Slavković (2. mesto među najmlađim takmičarima), Marija Jolović (3. među kadetkinjama) i Jana Jolović (3. kod seniorki). (Prema: kgsport.info)

U juniorskoj konkurenciji bilo je dosta neizvesno, a pobedu je odneo Admir Kolašinac ispred Nermina Ćatovića i Stevana Jovanova, dok je kod dama pobedu odnela Marija Tančik ispred Jovane Radovanović i Emilije Đačanin.

U masters kategoriji do pobede je došao Bojan Vasović, drugi je bio Slobodan Radovanović a treći Eduard Župan.

Najviše je bilo prijavljenih kadeta, a do pobede je došao Mihajlo Stolić ispred Luke Bojovića i Nikole Brenesela, a kod kadetkinja Bojana Vujasinović je bila ispred Valentine Vuković i Marije Jolović.

U mlađim kadetima do titule je došao Dario Cibić Parčetić, drugi je bio Nikola Bogdanović a treći Boško Veličić, dok je kod koleginica Dunja Čabanović bila ispred Anje Stojšić i Marije Pavlović.

Kod poletaraca (13+) pobednik je bio Konstandin Tomić ispred Denisa Ćatovića i Ali Ćosovića, a kod poletarki Aleksandra Stanić je bila ispred Nike Ratkovića i Jovane Pavlović.

U najmlađoj kategoriji (11+) pobedio je poletarac Andrej Perić, drugi je bio Veljko Slavković i treći Petar Pavlović, dok je kod devojčica pobedu odnela Tara Čulić ispred Zoje Ratković i Helene Petrušić.

Izvor: sattelevizija.com
Vesti izvorno možete čitati OVDE.

Deo teksta prema: Kgsport.info

Izvor: sattelevizija.com; kgsport.info