SportFoto: kragujevac.rs

Kragujevački plivač Nemanja Živković oborio državni rekord

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 27 12 2017

Član kragujevačkog Plivačkog kluba “Pirat“, Nemanja Živković oborio je državni rekord u disciplini 200 metara delfin u konkurenciji kadeta na Plivačkom mitingu u Nišu. Mladi kragujevački plivač zadovoljan je ovim uspehom, ali kaže da ima još mnogo cilјeva koje je sam sam sebi postavio, kao što je ulazak u juniorsku reprezentaciju Srbije.

Zbog ostvarenog uspeha u Nišu za Nemanju i njegove trenere Jasnu Ljilјak i Tomislava Jovanovića organizovan je prijem u Skupštini grada. Nemanju je za takmičenje pripremila Jasna Ljiljak, koja je pre nekoliko meseci došla iz Novog Sada i započela karijeru u Plivačkom klubu “Pirat”. 

Zadovoljstvo mi je bilo da pripremam Nemanju za ovo takmičenje, jer je on talentovan, vredan, poslušan. Nemanja je državni prvak na 400 i 800 metara kraul i nadam se da će da stigne do juniorske državne reprezentacije”, kaže Jasna Ljilјak.

Pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević čestitao je Nemanji na ostvarenom uspehu i naglasio da grad posvećuje posebnu pažnju razvoju vodenih sportova.

Grad je prošle godine doneo odluku da plivački klubovi koji koriste bazen ne plaćaju zakupninu. To je veliko rasterećenje za same klubove, mnogo veće nego da smo im u nekom delu finansijski pomogli, u upravo su sada ti klubovi u mogućnosti da  sredstva koja su ranije izdvajali za tu namenu, a nisu bila mala, upotrebe za unapređenje rada svojih klubova, pobolјšanje uslova za treniranje”, rekao je Urošević.

Plivača “Pirata”, Nemanju Živkovića naredne godine očekuju pripreme za velika takmičenja, kao što su Balkanijada, Evropsko juniorsko prvenstvo. 

Nemanja Živković je učenik 8. razreda Osnovne škole “Stanislav Sremčević“. Planira da upiše Tehničku školu, smer za informatiku.