Sport

Kragujevačkim biciklistima 11 medalja u Ribarskoj banji (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 27 07 2018

Članovi kragujevačkih klubova “Radnički” i “Cyclemania” osvojili su ukupno 11 medalja na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu u Ribarskoj banji. Od toga, “Radnički” se okitio sa devet medalja, a “Cyclemania” sa dve.

Poletarac “Radničkog” Petar Anđelković u konkurenciji mlađih poletaraca do 11 godina odbranio je titulu državnog prvaka osvojenu prošle godine, mlađi kadet Vuk Drmanac osvojio je bronzu, a sa klupskim drugom Aleksom Matićem titulu ekipnih državnih prvaka. Kadet Lazar Antić osvojio je bronzu, a sa Milanom Vukajlovićem popeo sa na isti stepenik u ekipnom plasmanu. Kadetkinja “Radničkog” Sara Janković osvojila je zlato, dok je Mariji Jolović iz kluba “Cyclemania” pripala bronza. Trener “Radničkog” Aleksandar Marić osvojio je titulu državnog prvaka u masters c kategoriji, dok je u istoj klasi  trener BK “Cyclemania” Zoran Živković osvojio srebro. Mastersi Radničkog (Marić-Vasiljević) osvojili su ekipnu bronzu. U trci žena uzdanica kluba “Cyclemania” Jana Jolović bila je četvrta, dok je senior “Radničkog” Nikola Gvozdenović u konkurenciji mlađih seniora osvojio bronzu.

"Čestitam kolegama iz BK “Cyclemania” na osvojenim medaljama. Prezadovoljan sam rezultatima svojih takmičara koji su pokazali talenat, upornost i rad na delu. Raste nova generacija dobrih takmičara, pa se i ubuduće možemo nadati dobrim rezultatima ne samo u domaćoj, već i u međunarodnoj konkurenciji", zaključio je trener “Radničkog”, Aleksandar Marić.

Galerija slika