Sport

Kragujevačkim biciklistima 14 medalja na Šumaričkom jezeru i u Čačku (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Četvrtak, 17 05 2018

Kragujevački biciklisti osvojili su ukupno 14 medalja, po četiri zlatne i bronzane i šest srebrnih, na Kupu Srbije u brdskom i drumskom biciklizmu kod Šumaričkog jezera, odnosno u Čačku. 

Na Kupu Srbije u brdskom biciklizmu članovi klubova “Radnički” i “Cyclemania” osvojili su 11 medalja, kao i prvo mesto u ekipnoj konkurenciji mlađih kadeta. 

Zlatom su se okitili poletarac “Radničkog” Petar Anđelković, seniorka “Cyclemanie” Jana Jolović, junior “Radničkog” Luka Katić i u konkurenciji mlađih seniora Nikola Gvozdenović. 

Srebrne medalje su osvojili mlađi kadet “Radničkog” Vuk Drmanac, kadeti “Radničkog” Sara Janković i Lazar Antić i junior “Cyclemanie” Nikola Praštalo. 

Bronzana odličja pripala su poletarcu “Cyclemanie” Slavkoviću, mlađem kadetu “Radničkog” Aleksi Matiću, senioru “Radničkog” Nikoli Gvozdenoviću.  

Kup Srbije u brdskom biciklizmu na jezeru u Šumaricama organizovao je Biciklistički klub “Radnički”. Na takmičenju je učestvovalo oko 100 biciklista iz cele Srbije, kao i gosti iz Crne Gore i Makedonije.

Po oceni gostiju, ambijent i organizacija takmičenja dobili su najviše ocene, na trci nije bilo težih padova i incidenata. Za bezbednost i sigurnost takmičara brinuli su članovi Omladinske terenske jedinice “Dr Elizabet Ros”, ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, pripadnici ovdašnje Policijske uprave, Spasilačka služba USFK “Park”, kao i redari kluba i volonteri”, poručuju iz Biciklističkog kluba “Radnički”. 

Na Kupu Srbije u drumskom biciklizmu u Čačku članice Biciklističkog kluba “Radnički” Sara Janković i Iva Pavlović osvojile su ukupno tri medalje. Kadetkinja Sara Janković osvojila je srebrnu i bronzanu medalju, dok je mlađoj kadetkinji Ivi Pavlović pripalo drugo mesto.

Galerija slika