Sport

Kragujevačkim biciklistima 15 medalja

Autor: Branko Vukašinović
13:06 | Utorak, 09 05 2017

Članovi biciklističkih klubova “Radnički” i “Cyclemania” osvojili su ukupno 15 medalja na drugom Kupu Srbije u planinskom biciklizmu, koji je održan proteklog vikenda u selu Đurđevo kod Rače Kragujevačake.

„Radnički“ je nastupio sa 14 takmičara, koji su osvojili 12 medalјa. Zlatom su se okitili Iva Pavlović u kategoriji poletarki, Petar Anđelković kod mlađih poletaraca, Milan Vukajlović mlađi kadet, Luka Katić kadet i Dušan Kostović junior. Srebro je pripalo poletarcu Andriji Anđelkoviću, mlađoj kadetkinji Sari Janković, kadetu Lazaru Antiću, junioru Velјku Maksimoviću i njihovom treneru Aleksandru Mariću u masters kategoriji. Reprezentativac senior Nikola Gvozdenović bio je drugi mlađi senior, a treći ukupno u kategoriji seniora.

Domaćin trke bio je kragujevački Biciklistički klub “Cyclemania”, čiji su članovi osvojili tri medalje. Zlato je pripalo Jani Jolović kod seniorki i Mariji Jolović kod mlađih kadetkinja, a bronzu je osvojio Nikola Praštalo u konkurenciji kadeta.

Kragujevačke bicikliste već ovog vikenda, tačnije u nedelju, 14. maja, očekuje novo takmičenje na stazi pored Šumaričkog jezera.